Иван Костов: Уязвими сме от Русия! БСП, Сидеров, Марешки и Доган са по-опасни от русофилите

България отблизо
Българското общество е по-силно уязвимо от останалите в Източна Европа на руската хибридна агресия. На българския народ му е внушено, че той сам не може да постигне нищо, че е получил даром свободата си, че всичко, което е направил сам, се е провалил. Това се поддържа с всички средства, учи се в училище. Страхът е много голям, особено сред политиците.

Така отговори на въпрос защо България е по-уязвима от Русия от други държави бившият премиер Иван Костов.

 

Малофеев и Решетников не са важни за Москва. Малофеев не успя по никакъв начин на Балканите, коментира още бившият премиер Иван Костов пред bTV.

 

Според него преди 5 години Решетников може да е бил силен, но не и днес. „Не мисля, че той има каквато и да е тежест в България“, смята Иван Костов.

 

Хората по-скоро ги е страх от Русия, допълни той. По думите му и сдружение „Русофили“ няма такова влияние в страната, като посочи, че става въпрос все пак за неправителствена организация.

 

Има къде-къде по-голяма опасност за България от русофилите, каза той. Той посочи, че освен Коалиция за България, сред политици русофили има и в Атака и Воля. Костов спомена още, че в турските медии почетният председател на ДПС Ахмед Доган е бил сочен като руски агент.

 

Според него прокуратурата се опитва да покаже, че не е толкова близка с руската прокуратура и това я мотивира да действа сега, но е много късно. Костов припомни, че всички активи на КТБ са отишли в руски ръце, но не в тези на Малофеев и Решетников, а в други. Той припомни, че „Виваком“ е собственост на Външнотърговската банка на Русия.

Той коментира и Брекзит, като се обърна към премиера Борисов и министър Захариева Да се направят усилия и намери алтернативно решение за ирландската граница. Да се уреди по друг начин този въпрос,  да излезе Обединеното кралство със споразумение. Ако обществото във Великобритяния развие негативизм към европейските граждани, ще е зле за българите и за всички останали. Щетите ще бъдат големи за Великобритния , но и за ЕС. Мисля че Брекзит трябва да се отложи още един път, смята Костов.

 

Костов даде своето мнение и за предстоящите местни избори: Кампанията се води с ясни политически тези от Мая Манолова и Йорданка Фандъкова И двете са много опитни. Но това, което виждам, по най-болезнените теми – за мръсния въздух, транспорта, боклуците и др. гласът на арх. Игнатов е по-различен. Той говори конкретно, говори с визия. Той получи мощна подкрепа за атаката, която получи. И аз съм бил атакуван. Но арх. Игнатов го защитиха. Защото той е от протестния вот – сто процента гражданин, не е политик. Пожелавам да стане и политик. Изключвам политиците, които си направиха друга сметка. Виждам и елемент на неискреност у премиера. Кой може да направи мръсна кампания. Говоря за другата защита – от журналисти, от общественици, посочи той.

 

Въпросът е оттук нататък да има положителна динамика, да намери верните послания, дали ще спечели протестния вот, той не е на БСП, каза още Костов по адрес на кандидата за кмет на Демократична България.

Източник: Фрогнюз

Tagged

2 thoughts on “Иван Костов: Уязвими сме от Русия! БСП, Сидеров, Марешки и Доган са по-опасни от русофилите

  1. КОСТОВ КАКВО ЗА ДОГАН ДА СИ ГО ВИДЯЛ ИЛИ ЧУЛ ТОЙ Е 100ПЪТИ ПО УМЕН ОТ ТЕБ КОЙТО НИ ЗАРОБИ НАРОДА ПОМНИ ТИ РЕШИ ДА ИЗЛЕЗЕШ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ДА СЕ ОПРАВДАВАШ ЗА ОНИЯ ПАРИЧКИ ПОМНИМ И ЗА ЖЕНА ТИ СЛУЧАЙНО ДА СИ ЧУЛ НЕЩО ЗА ДОГАН СИДЕРОВ КАКВО ПЛАШИШ ГАРГИТЕ ЗАБРАВИ ЛИ ПОЛИТИКОНОМИКАТА НЕ ДОГАН НЕ СИДЕРОВ ТИ ПРЕПОДАВАШЕ НЕЩАСТЕН САМОЗВАНЕЦ И ТВОИТЕ АВЕРЧЕТА ЙОРДАНОВ СТОЯНОВ И ОЩЕ И ОЩЕ КАТО ТЕБ КОИТО ИЗЛЪГАХТЕ КРАДОХТЕ И ТИ ПРЕВАТИЗИРАШЕ ЗА СЕБЕ СИ ВИЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА

  2. Ми да.Русофилите са възпитани хора.С морал.За разлика от интервюирания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *