Иво Христов: ГЕРБ загуби тези избори!

България отблизо

Режимът на Борисов е вселил страх в душите. Никъде няма да видите общински чиновник на наше събрание. Защото в общините вече работят само хора на ГЕРБ, а малцината останали не смеят, защото рискуват да си загубят работата, каза в свое интервю кандидатът за евродепутат от левицата Иво Христов.

На места полицията притиска инакомислещите, други държавни органи тормозят бизнеса. Тази задушлива атмосфера е прогонила над 30 000 българи зад граница само през изминалата година. Но надежда има. Залите са пълни. Срещам хората, които телевизията не показва: почтени, работещи и пенсионери, милеещи за България. Говорят ангажирано. Не лукавят. Не очакват облаги, а справедливост и достойни доходи.

 

За мен ГЕРБ вече политически загуби тези избори, може да победи само с манипулации. Борисов обикаля страната като актьор без публика, който играе все същите скечове пред нарочно докарани хора. В партията има хиляди нормални хора, които са възмутени от дерибейството на лидерите си. От тях зависи дали ще вземем курс към предсрочни избори или ще продължим агонията.

Каква е сега България? Опустошена и обезсърчена. Наплашена. С детски площадки, но без деца, със селски стадиони без футболисти, с „къщи за гости“ без гости. ГЕРБ и бизнес-клиентите на партията приватизираха европейското членство и го превърнаха в джипове и резиденции. Екранната България няма общо с реалната. Там режат ленти и българи се прибират в родината. Всъщност инвеститорите ни заобикалят, а ниските доходи гонят хората на гурбет. Затаеният гняв поболява хората. Институциите не функционират.

Това улеснява манипулаците. ГЕРБ разполага с пари и средства за натиск и може да организира „служебен“ вот за своята листа. Сиреч управляващите водят с една обиколка преди старта. Това може да се компенсира само с масивно гласуване. През 2016 г. българите масово подкрепиха президента Радев и сега никой не съжалява. Дано осъзнаят залога и сега.

Tagged

1 thought on “Иво Христов: ГЕРБ загуби тези избори!

  1. А защо, г-н Христов, за някои от последните ваши събрания, се разбра чак след като бяха проведени? Защо липсваше модерната гласност? Сигурно е имано нещо в предвид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *