Иво Христов: Не подкрепям Истанбулската конвенция, няма и да целувам Юнкер, за да доказвам, че съм послушен европеец!

България отблизо

„Предупредих президента, че ще се кандидатирам, той знае, президентът не е феодал, всеки взема сам своите решения. Това, че се кандидатирам, това не значи край на моите ангажименти към него.“

Това каза Иво Христов в сутрешния блок на bTV. „След като му казах, че ще вляза в битката за европарламента, той ми предложи  да съм кандидат от листата на БСП. Не съм се споглеждал с Нинова, защото тя стоеше зад мен на Консултативния съвет. Ние имаме едно споделено убеждение – че тези избори са ключови за българската демокрация. Моята кауза е промяната на България“, допълни Христов.

„Не се разпознавам в определенията на Борисов „шпионин – държавна сигурност“. Според Борисов от Европа разбира този, които се прегръща с Юнкер, но това не е така. Всеки българин, е също толкова европеец по документи и култура, колкото и всички други европейци“, каза Христов.

„Нямам отношение към подредбата на листата“, така Христов отговори на въпрос за това, че се намира дори преди председателя на ПЕС Сергей Станишев в листата за евроизборите. „БСП е достатъчно демократична, за да стори място на хора от гражданската квота, какъвто съм и аз. Щом Сергей Станишев е в листата, очевидно БСП не е вождиска партия. Когато някой е евроскептичен, той не е извън Европа, той също е част от Европа.

Аз не подкрепям Истанбулската конвенция и няма да гласувам за нея, защото мисля, че това е много зле написан юридически документ. Тя създава условия неправителствени организации да правят мониторинг на държавата и тя да губи дела, но това няма да има ефект, ще има бизнес за НПО-та“, обясни Христов. А те и без това развиват прекалено много бизнес на гърба на българския народ, допълни президенският кандидат.

Президентът не може да направи пълзящ преврат, защото няма власт над армията. Това е параноично“, каза той по повод внушенията на ГЕРБ, че Радев се готви да вземе властта в България.

Tagged

2 thoughts on “Иво Христов: Не подкрепям Истанбулската конвенция, няма и да целувам Юнкер, за да доказвам, че съм послушен европеец!

  1. ТОВАЯ СА ИСТИНСКИ ДУМИ НА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН,БЕЗ ПРЕВЗЕМАНЕ И УКРАСА ,ТОЙ ГОВОРИ ТОВА КОЕТО МИСЛИ И ТО ВЪВ ВЯРНАТА ПОСОКА ,НА ТАКИВА ХОРА КАТО НЕГО И ЙОНЧЕВА МОГА ДА ИМАМ ДОВЕРИЕ ВЪВ ТАКА НАТРЕСЕНАТА ЕВРОПА И ЩЕ ГЛАСУВАМ НАЙСТИНА ЗА ТЯХ !!!!!!!!!!!!!!

  2. АМИ Г-Н ХРИСТОВ, СТРУВА МИ СЕ , ЧЕ И ЮНКЕР ЕДВА ЛИ ЩЕ ТРЪГНЕ ДА ТЕ ЦЕЛУВА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *