Идват предсрочни избори! Малката коалиция се разпадна, голямата е на ред!

България отблизо

Предсрочни парламентарни избори се задават, след като лидерите от коалицията „Обединени патриоти“ се изпокараха.Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров вече не могат да работят заедно.

Предоговаряне на общото споразумение или индивидуални споразумения можеха да решат бъдещето на малката коалиция. Но…“Малката коалиция не съществува от няколко месеца, защото няма диалог, а има саботаж, атаки от страна на един от лидерите в коалицията срещу останалите две политически формации, откровени лъжи и обидни квалификации“. При това положение е по-добре да се разпадне малката коалиция.

Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отговори на въпрос ясно ли е бъдещето на малката коалиция и как ще продължи тя да подкрепя правителството.

Каракачанов бе категоричен, че в такава коалиция, каквото в момента е Обединени патриоти, лично той няма да участва.

Относно подкрепата на правителството, Каракачанов бе лаконичен в отговора си и заяви, че всеки може да стигне до споразумение с ГЕРБ на базата на това, което е като общо споразумение и да продължи да подкрепя правителството.

Според него вариантите са предоговаряне на общото споразумение или индивидуални споразумения. Каракачанов заяви категорично, че според него това са вариантите. А накрая като най-реалистичен май се очертава вариантът с разпад на малката коалиция и отделни споразумения с ГЕРБ.

„Ако ние разсъждаваме в правителството на принципа – щом не е от моята партия, няма да го приема, е лошо за правителството. Няма как да работи добре правителството и честно казано аз не виждам какво да правя в това правителство„.

Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов внесе повече яснота пред журналисти, след техни въпроси, по време на заседание на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните проблеми.

Каракачанов не е съгласен с твърденията, че: „точно сега ли бил моментът за концепцията преди местните избори„, тъй като „след местните избори ще има други избори – дали ще бъдат предсрочни, дали ще се редовни, но ще има избори“.

На въпрос дали няма някакъв шанс малката коалиция да се постигне разбирателство, Каракачанов запита журналистите дали вчера са останали с впечатление, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров има желание да се разбира с някого. „И като го гледате от четири месеца как сипе хули и обидни квалификации по отношение на мен, Валери Симеонов и Ангел Джамбазки“, недоумява Каракачанов. Той запита за какво споразумение може да става въпрос тогава.

Лидерът на ВМРО даде да се разбере, че не той обявява, че излиза от малката коалиция. Дали това ще стане, Каракачанов отговори – „ще видите„.

Май наистина идват предсрочни избори. Защото патриотите се разпаднаха. И Атака може да излезе от правителството. Ако това стане, Борисов би имал на разположение вариантите с мълчаливата подкрепа на ДПС и коалиция с Воля на Марешки. Но тогава ще изпадне в голяма зависимост от Движението. А знаем, че хората на Доган не си поплюват. И ще извиват ръцете на ГЕРБ по много въпроси. Особено по такива, по които досега не са успели да постигнат никакъв напредък. А такива проблеми са свързани, естествено, с тяхната членска маса.

Ако Борисов избере този вариант, той ще продължи да ни продава не само на Запада, но и на ДПС. И ще си навлече още по-голямата омраза на народа. Така че остават или Воля, които също са непредсказуеми, или предсрочни парламентарни избори. Ако Цветанов бе останал председател на предизборния щаб на ГЕРБ, Борисов не би се поколебал да отиде на предсрочни избори. Но сега ще има да мисли. И може да се изкуши да докаже на Цветанов, че може и без него.

Тогава ще има предсрочни избори с грозни манипулации. Но дали Борисов отново ще спечели, зависи от нас, хората в България. Ако ние отидем за гъби, Борисов ще спечели. Ако гласуваме против него, но само за една партия, а не за хиляди малки партийки, тогава имаме реален шанс да изхвърлим Борисов и ГЕРБ от властта.

Но дали народът ще разбере, че това е единствения ни шанс?!

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *