Идва КРАЯТ на ГЕРБ: Народът иска НЕЗАБАВНА ОСТАВКА! Борисов пак се СКРИ!

България отблизо

Дългоочакваният народен гняв избухна „със страшна сила“, ако използваме думите на великия български поет и революционер Христо Ботев.

Избухна въпреки всички мантри, че българите били заспали, били овчедушен народец, който не се бори за своите права,  били лош човешки мат*рял, мърши и други тям подобни ругателства. 

Защото винаги в нашата история, и в съвремието, идва момент, в който сякаш стават реалност, думите на патриарха на българската литература Иван Вазов, че със своите действия, малка, но горда България „строшава на клеветата зъбът“.

Всъщност истината е, че ние сме толерантен народ. И винаги даваме възможност на грешника да поправи греховете си. А и като всички славяни, сме достатъчно наивни. И всеки коварен западняк може да ни излъже. Но, когато лъжата стигне своя абсурд, гръмва помитащият народен гняв.

А лъжите на Борисов стигнаха своя абсурд, когато преди седмица демагогията на Вожда удари в земята дори неговата наглост и цинизъм.

България никога не е била в по-добра кондиция“, удари се в гърдите шефа на гербаджиите. Държавата ни била със стабилно управление и началниците му от Брюксел непрекъснато го хвалели.

Само че банкянският бодигард изглежда не забелязва или не иска да види, продължаващото стабилно намаляване на населението и обезлюдяването на цели райони. Защото мизерията изгони 2 милиона българи от домовете им и ги принуди да се скитат „немили-недраги“ по чужбините. Бодигардът не иска да види, че държавата ни е най-бедната в ЕС, а смъртността – най-високата в цяла Европа. Не вижда и новите отрицателни рекорди в раждаемостта.

Борисов и пудели си затваряха очите за ежедневните социални протести: на майките на деца с увреждания, против непосилните цени на горивата, против стабилно ниските заплати, и пенсии и още един куп такива изригвания на трупащия се народен гняв.

И на всичко отгоре каканижеха, че тези „протестчета“ не ги безпокоели. И в ГЕРБ били спокойни за властта си. Но, когато наистина гръмна бунтът, Борисов изведнъж се скри. Както направи и през февруари 2013 г.

Но това не можа да го спаси. Нито него, нито пуделите му. Защото избухна общонароден протест, който обхвана над 55 града в страната. И този път протестът не беше мирен. Гневните българи затвориха магистрали, международни пътища, атакуваха офиси на ГЕРБ. Окупираха центъра на София.

А всичко започна с наглед невинния протест на майките. Който обаче ескалира след глуповато наглото изказване на Валери Симеонов, че те били „кресливи жени с уж болни деца“.

Последва ги протестът срещу високите цени на горивата и вдигане данъците на колите. И о, чудо! Този протест се солидаризира, май за пръв път в България, с протеста на майките, с протеста против ниските заплати и пенсии и въобще с всички протести срещу Бащицата на крадливите гербери.

Протестни авто и пешеходни шествия преминаха по улиците на Казанлък, Добрич, Варна, Стара Загора, Бургас, Благоевград, Пловдив и други градове на страната. После започнаха блокадите.

Нещо повече. Протестиращите заплашиха, че ако правителството не подаде оставка, те ще продължат да отстояват своите искания, докато не победят.

А исканията са простички. незабавна оставка на правителството. И смяна на системата в България.

Някои управляващи наглеци като Цветан Цветанов, Цвета Караянчева, Тома Биков, Антон Тодоров и други все отбор юнаци само наляха масло в огъня като започнаха един през друг да каканижат, че протестите нямали основания. И едва ли не, хората протестирали, за да си напълнят джобовете.

Нека видим дали наистина е така?

Ами не е, разбира се. Защото вдигането на данъци и такси стана фирмен знак на десетгодишното управление на Борисов. Какво ли не се вдига непрекъснато? А ударите се сипят върху главите на 80-те процента мизерстващи българи.

Вдигат данъка на старите коли. Ама заради сбърканото управление на ГЕРБ, народът ни е най-бедният в ЕС. И хората просто нямат пари да си купят нови. Иначе кой не иска нова кола?

Налагат данък на дрехите втора употреба. Такъв данък НЯМА  в цяла Европа. А статистиката показва, че данъкът ще оскъпи втората употреба с поне 30%. Какво тогава ще правят онези 30% мизерстващи българи, които се обличат само от магазините за втора употреба. А другите 50%, които поне веднъж месечно влизат в тези магазини? Защото кой кой не иска нови дрехи, но хората нямат пари?

Очаква се и двойно поскъпване на данъка за жилищата. Защото почти всички българи имат жилища. А някои имат и наследствени къщи на село. Но това съвсем не ги прави богати. Пък и нали някой трябва да произвежда плодове, зеленчуци и друга селскостопанска продукция? Но те за наказание са ударени с по-висок данък.

Таксата смет също скача драстично. Цигарите – и бездимни и димни – също ще се повишат. То техните цени се повишават всяка година.

Стига се и до абсурди. Скачат парите за „Гражданска отговорност“, но обезщетенията при злополука и смърт на пътя, намаляват. А ние сме страната с най-висока смъртност на пътя. Тоест, животът на българските граждани не струва и пукната пара за управляващите.

Като прибавим към всичко това скачащите цени на ток, парно, топла и студена вода, природен газ и т.н. ще разберем, че животът става все по-непоносим за обикновените хора. И че властта хич не я е грижа за народа.

Нещо повече. Герберската власт разглежда народа като брашнен чувал, който непрекъснато трябва да изтупва. Макар вътре вече да не е останало нищо.

Затова на българите им дойде до гуша. И тръгнаха против властта.

И този поход няма да спре, докато не се отървем завинаги от това убийствено за всички управление.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

6 thoughts on “Идва КРАЯТ на ГЕРБ: Народът иска НЕЗАБАВНА ОСТАВКА! Борисов пак се СКРИ!

  1. Дано този път се случи нещо добро, та народеца ни да живне малко !!! Стига са бягали децата ни в чужбина !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *