Извънредно: САЩ изпращат в Източна Европа над 50 изтребителя F-35 с ядрено оръжие, да ни пазят от „лошата Русия“!

Свят

До 2022 г, Съединените щати ще разположат в Източна Европа още над 50 многоцелеви изтребители F-35, извън бройката, която вече е базирана на Стария континент, съобщава Fox News. 

Според сайта на Фокс нюз, присъствието на тези изтребители на европейския континент, които могат да бъдат оборудвани с ядрено оръжие, е един от ключовите елементи на американската стратегия за ядрено възпиране, насочена срещу Русия. Пентагонът ще изпрати още над 50 изтребителя F-35 в Източна Европа през следващите няколко години, за да продължи „сдържането на Русия“ и „да помогне на НАТО да се подготви за напълно нови методи за водене на война“, цитира сайтът на канала Fox News изявленията на генерала на ВВС на САЩ Джеймс Холмс.

„Когато нашите самолети пристигнат в Европа, там, вече ще има повече от 100 F-35, като се вземат предвид и самолетите на нашите европейски партньори“, каза Холмс в речта си на конференцията на образователно-просветителската организация Air Force Association, пише „Поглед инфо“.
Според кореспондента на Fox News, новите F-35 няма да бъдат внедрени изцяло в Европа до началото на 20-те години, обаче, подготовката за тяхното преместване вече е започнала.
Къде конкретно ще бъдат изпращани изтребителите във ВВС, „от съображения за сигурност“, не уточняват, но регионът „има много стратегически точки“, където могат да бъдат изпращани самолетите, включително балтийските държави и Източна Европа, се казва в статията.
Изпращането на F-35 на европейския континент ще даде на САЩ и НАТО „цяла поредица“ от нови варианти за ударни операции с цел „предотвратяване на потенциална атака от страна на Русия“, подчертава авторът на статията.
Както припомня журналистът, F-35 не само притежава „технологии стелт от пето поколение“, но също така е оборудван с несравнени системи за насочване с безпрецедентен обхват и нови видове въздушни бойни оръжия, а също така, по аналогия с безпилотните летателни апарати, има способността да наблюдава зоните на бойни действия и да извърши обозначение на целта там.
Не е изключено F-35 все повече да се използва като „ключов елемент“ от американската стратегия за ядрено възпиране, съобщава Fox News. „F-35, снабден с ядрени оръжия, поради своята скорост, маневреност и способността да лети на ниска височина, ще представлява нова заплаха за потенциалния противник, особено в сравнение с бомбардировачите като B-2“, разсъждава той.
Според журналиста, изтребителят ще може да реагира много по-бързо на заплахи, както и да нанася „хирургически точни“ атаки с ядрени оръжия с ниска мощност, с възможност да унищожава цели, без да се отразява негативно на големи територии.
Като част от четвъртата актуализация на софтуера и хардуера , осъществявана поетапно от април 2019 г. до октомври 2024 г., Изтребителят F-35 ще може да бъде оборудван с термоядрената бомба 12-та модификация, според Fox News. Тази нова версия на бомбата, е създадена като „тактическо ядрено оръжие с контролирана сила“ и има способността да унищожава вражески бункери и да прониква дълбоко в земята./Източник blitz.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *