Извънредно! Стефан Софиянски прави обществен комитет да сваля Борисов! Бил мек…Вижте ИСТИНАТА САМО ТУК!

България отблизо

Пред България се отваря голяма възможност, историческа възможност хората да станат богати.

Това изтърси в ефир бившият кмет на София Стефан Софиянски.

И понеже не остана нищо свято и несдъвкано, ексслужебният премиер се метна на валутния борд. Стабилността на България се крепи главно на валутния борд. Но ако едно правителство е по-смело и по-отговорно  би го отменило.

Целта? Ами да приемем еврото.  За еврозoната пред България имало  две възможности – да влезе с валутен борд или да се откачим от  борда.

Аз съм за втория вариант, обяви Софиянски. Първият е скучен и рутинен, защото и сега сме обвързани с еврото. Вторият обаче  дава свобода на България сама  да определи курса на националната ни валута към еврото, дава  по-сериозни  възможности на икономиката и на банките и отменя забраните, които бордът е въвел. Иначе ще  влезем с два лева за евро и ще продължим да сме последни в ЕС и най-бедни.

Пред Софиянски изобщо не стои въпроса да влизаме или не в Шенген. За него ние сме си вече вътре, било въпрос да две-три години да се изчистят някои дребни подробности и да се намърдаме с фанфари и духовата музика в еврозоната и да  станем неразделна част от Европа.

Още по-авторитетно! Да влезем при разменен курс лев за евро!  Това било напълно възможно, ако се проведат някои реформи и се прояви необходимата твърдост, твърди трикратният кмет на София. Какви реформи и икономистите даже не разбраха. Но важното е да се появи светлина в тунела и народът да повярва, че е възможна размяна левче-евро.

А колкото и да е лъган, народът лесно може да повярва и на това. Колкото и трезво да му обясняват специалисти, че няма как да стане.

Българите са толкова разделени и толкова зомбирани, че като нищо ще вземат да излязат на митинг и да скандират „Искаме си еврото“. Особено ако някой преди това плати добре на инициаторите на митингите и преведе едни хубави суми на едни НПО-та, които са винаги готови на протест. Срещу съответната цена.

Бойко Борисов и правителството му са слаби, не могат да вземат такива решения. Не са силно правителство – влияят се от мнението на народа, от слухове, от съпротивата на хората, които се страхуват от въвеждането на европейската валута, каза бившият служебен министър-председател. И изплю камъчето:

Смятам, че трябва да основем един обществен комитет за въвеждането на еврото в България. Комитет от икономисти и специалисти.

Той трябва да има и политически функции и да изиграе ролята на разяснител и просветител и да подготви хората в България и бизнеса за влизането в еврозоната!

С две думи лъснаха амбициите на Софиянски, зад когото стоят сините партии.

Първо се прави обществен комитет, кой знае защо с политическа окраска, след това народът се омайва от сладки приказки и небивалици как едно евро ще е един лев, а най-накрая се сваля правителството на Борисов, което се оказало меко и некадърно да ни вкара в Шенген.

Междувременно, докато народът е в еуфория, или в шок, СДС свалят Борисов и се връщат във властта на бял кон.

Е, малко пооцапан, но все пак кон…

Софиянски и хората му отдавна търсят реванш и виждат златна възможност за това чрез уж невинно комитетче.

Накрая богатите стават още по-богати, бедните още по-бедни.

Но на кого му пука?

Бедни политици няма!

Останалото е без значение.

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Извънредно! Стефан Софиянски прави обществен комитет да сваля Борисов! Бил мек…Вижте ИСТИНАТА САМО ТУК!

  1. Софиянски не прави сметка,че ако стане 1 лев ,едно евро,един хляб става 1 евро.И хората ще бъдат още по -гладни

  2. Преди много години Стефан Софиянски предлгаше да се напечатат пари и да се раздадат на хората, за да имат възможност да купуват. Да, това щеше да е нечувана инфлация, но завъртени в търговията, парите щяха да създадат принадена стойност, щяха да доведат до производство, задоволяващо нуждите на обществото… Така се развиват САЩ например. Но Стефан Софиянски не беше чут. И България стана най-бедната европеска държава и една от най-бедните в света.

    1. Стоянке,малоумно до гениалност.Но ми харесва!Щатите наистина богатеят,печатайки зелени хартийки.Но това е,защото купуват с тях произведеното от други държави.А кой ще продаде нещо за български левчета като няма какво да купи с тях?Пожелавам ти да забогатееш по този начин!

  3. Съгласна съм с Господин Стефан Софиянски.Ако не рискуваме ще останем най бедните.

  4. Хайде да не се заблуждаваме – дори да стане левчето едно евро ,какво печели обикновения човек – цените са като в Европа ,само че доходите им са в пъти по-големи… е ,тогава какво печелим ,че няма да плащаме в левове ,а в евро,а бедните пак ще са бедни само че в евро , а богатите ще са богати и няма да се затрудняват в смяната на левове в евро, направо ще си ги получават…но колко му трябва на бедния човек да захапе въдицата,щом търка картончета до забрава ,за да стане богат ,какво остава да му обещаят, че вместо левчета ща получи евро,а какво може да си купи с тях , е какво ли ги интересува…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *