Извънредно! Украйна реши да обяви война на Русия!

Свят

Във Върховната Рада на Украйна днес,  петък, 21 декември, е бил регистриран законопроект за обявяване на война на Русия.

Информацията за документа е публикувана на официалния портал на украинския парламент. Това съобщават korrespondent.net и други киевски медии, цитирани от осведомителните агенции.

По-конкретно в Радата е регистриран проект на постановление №9442 за Обръщение на Върховната Рада към президента на Украйна относно обявяването на война, скъсване на дипломатическите отношения и прекъсване на транспортните връзки с Руската Федерация.

Автор на тази законодателна инициатива е депутатът избран от листата на Блока на Петро Порошенко, а днес безпартиен и независим народен избраник Виталий Куприй.

По-рано Куприй е бил съветник на днепропетровския губернатор и олигарх Игор Коломойски и член на партията Укроп. В Украйна продължава да е в сила въведеното в осем области военно положение, извършва се предислокация на военни части и подразделение към брега на Азовско море и руската граница.

Tagged

1 thought on “Извънредно! Украйна реши да обяви война на Русия!

  1. Правилно. Това е единственият начин за бързо решаване. Порошенко ще мигрира в САЩ, а Украина ще се върне там където и е мястото-в Руската федерация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *