Изненада! Вижте кои наши министри имали общи семейни тайни! А сега са пред развод

България отблизо
Вицепремиерът Валери Симеонов се нацупи и обяви, че ще даде оставката си, тъй като имал сериозни разногласия  с министъра на туризма Николина Ангелкова.
Това се случи, когато срещу неговия закон за шума по курортите, туристическото ведомство излезе с друго контрапредложение – санкциите на закона за шума да отпаднат от националните курорти и там заведенията да работят до зори, но като си сложат звукоизолиращи стени.
Симеонов се вбеси и заяви, че Ангелкова го саботира и даже натърти, че до октомври, когато ще се обсъждат нейните идеи,  можел и да не е на този пост.
Ха, късмет де!

 

Валери  и министърът на туризма Николина Ангелкова са в конфликт още от миналата година. Тогава Симеонов се хвърли неочаквано да прави несъгласувани с никого проверки в нощни заведения в  „Слънчев бряг“,  предизвика луда суматоха, „арестува“ апаратура, а  Ангелкова открито заяви, че саморазправата му с шума не е  съвсем редна и е предизвикала сериозен скандал. Двамата си разменяха реплики по телевизията, но сезонът свърши и скандалът замря.

Сега обаче битката започна на нов глас.  Симеонов обясни, че нямал нищо против  Ангелкова,  но имали  разминаване във вижданията си кое е законно и кое  не е.  И под сурдинка подхвърли, че  Ангелкова подготвя голяма далавера и ще продава тайно  20 декара плаж в „Слънчев бряг“ на свои хора. Тя студено и вбесено му отвърна, че „панаирите“ на Симеонов сериозно пречат на туризма и го призова да млъкне.

Това е първият сериозен скандал между министри на патриотите и ГЕРБ.

 

Вчера Симеонов заяви официално, че Ангелкова го саботирала нарочно, защото защитавала  интересите на „една шепа олигарси от туризма, които вече са пуснали своите  пипала в политическите среди“.

Тук скандалът ескалира и трябва да се намеси Борисов. Неговият вицепремиер открито обяви негов министър в саботаж и обслужване на интересите на хотелиерската и ресторантьорската  мафия.

Иначе нямало проблем законът да влезе в сила от средата на летния сезон. Може и да не съм на този пост, коментира той за проекта на Ангелкова, който ще се гледа на есен. А дали ще разговаря с нея лаконично посочи: „Това са неща от семейната кухня. Не ме карайте да казвам семейни тайни“.

Tagged

1 thought on “Изненада! Вижте кои наши министри имали общи семейни тайни! А сега са пред развод

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *