Изненада: Няма да проверяват дали Горанов е помагал на Божков за прикриване парите от хазарта!

България отблизо

Не виждам факти, които да предизвикат задълбочено разследване.

Така депутатът от НФСБ и шеф на антикорупционната комисия в НС Борис Ячев коментира пред btv, активността на обвиняемия бизнесмен Васил Божков във Фейсбук, относно СМС-сите , които той е разменял с Горанов и за паметната разписка с Кирил Домусчиев.

Той даде да се разбере, че няма да има проверка в парламентарната комисия по казуса. По думите му, всичко това, което показвал Божков като фактология, не представлявало интерес.

Ячев припомни, че преди повече от 2 години са предложили ограничаване на рекламите с хазарт, когато е имало реакция от фирмите на Божков. По-късно, когато внесли закона за одържавяването на талончета за търкане, това било подкрепено от ГЕРБ. Нямало отрицателна реакция и от страна на Горанов. Ячев даде да се разбере, че не е имало подпомагане на бизнеса на Божков.

Трябва да се говори с факти, каза той и напомни, че има няколко дела, арести и проверки в Държавната комисия по хазарта. „Ако следствието докаже умисъл и конкретна, персонална или политическа вина, нито аз или НФСБ, няма да се поколебаем в тази посока“, каза Ячев относно това дали би имало проверка в комисията, която той оглавява, пише в своя статия информационна агенция monitor.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че този депутат от НФСБ „забравя“ за какво са го питали. Въпросът е пределно ясен. Помагал ли е Горанов на Васил Божков да прикрива дължимите данъци от хазартния му бизнес или не?!

Защото и сега е  видно, че принципал на комисията по хазарта не е някой друг, а Горанов. Той е трябвало да осъществява контрол върху паричните потоци от хазарта към държавния бюджет. Вместо това, обаче, Горанов си пише СМС-си с Божков. Това не може да сенарече по друг начин, освен затваряне наочите.

Тоест, Горанов леко е примижал, за да може Божков да заобиколи закона и да не внесе десетки милиони данъци в хазната. Предполага се, че Горанов не е направил това от обич към Божков. И все ще е имало някакво заплащане.

Но…антикорупционната комисия не ще да се занимава с това. Било ясно и без разследване, че Горанов е чист. И сега очакваме да го отнесе някой от комисията по хазарта. Тоест, виновните по високите етажи на властта около Борисов отново ще се изплъзнат от закона.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *