Искрено и лично! Ето защо една жена от народа хвърли яйце по министър

България отблизо

Протестът на лекари и пациенти във Враца започна да се политизира, като всеки опит да търсиш правдата си у нас. Днес министър Ананиев заяви, че приемал  граждански протести само ако са справедливи.

Обаче трябва да си отговорим  – защо сега и към кого е този протест, каза многозначително той.

Тези болници са водени към фалит цели  13 години. Работещите в тях са били  свидетели на всички  порочни практики и порочни договори, с които е източвана касата. И попита  защо тогава всички, които знаеха, че договорите са заробващи, че чрез тях се точат пари,  не излязоха на протест, а чак сега се сетиха, когато не останаха средства за заплати?

Защо това се случва точно сега по време на европредседателството и когато опозицията е надигнала глава навсякъде? Милиони пари са източвани от болниците във Враца и Ловеч.  Яйцата няма да свършат работа, те трябваше да бъдат хвърляни отдавна към тези, които докараха цялата  система до това състояние, каза здравният министър.

По-кротко, г-н Ананиев! Помислете и тогава говорете.

По вашите думи болниците  били източвани от 13 години. Последните 10 от тях на власт беше ГЕРБ. Ако е имало порочни практики, защо не сте ги спрели? Лечебните заведения непрекъснато минават през одит, правят се проверки. Сменени са директорите им с „наши хора“, те са сключвали договорите за скъпи консумативи и лекарства. Цели 10 години касата  е доена, като се започне от бинтове и марли на тройна цена, та се стигне до медикаментите. Снабдителите също са били „наши фирми“, няма начин да са други.

Тогава кой е виновен, г-н Ананиев, срещу кого да протестират хората, останали без заплати и другите, останали без лечение?  Къде виждате образа на врага?

А броите ли и Симеон Дянков, който просто взе милиард и половина от парите ни за здраве и го зарови незнайно къде?

„Това, че замерих с яйце зам.-министъра на здравеопазването, не беше бунт срещу държавата, а акт на отчаяние. От година нещата в града ни циклят на едно място и  нямат никакво развитие. Самата аз имам пет деца, които са оставени без  никакви здравни грижи във Враца. Ако нещо се случи с някое от тях, няма кой да окаже адекватна помощ и лечение “ – заяви пред Нова тв Полина Комитска, която хвърли яйце по  Жени Начева по време на посещението й във врачанската болница.

 

„Управляващите толкова са се ояли, че напълно  са се самозабравили. Те нито  разбират, нито ни вярват, че   живеем зле във Враца“, каза пък  медицинската сестра Елеонора Колева и отправи покана към  зам.-министър Начева да поживее един месец с нейното семейство.

Начева пък отговори, че яйцата били провокация. Хората ги хвърляли нарочно, въпреки че министерството вече било осигурило пари за…февруарските заплати.

Май наистина министрите ни трябва да бъдат командировани във Враца, Видин, Лом, Червен бряг, Ловеч и други забравени от правителството градове, да поживеят там един месец и след това да ръсят мъдрости по телевизията.

Народът спря да вярва на приказки, а само на празния си джоб.

Джоб, който други изпразниха.

Ясно кои.

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

1 thought on “Искрено и лично! Ето защо една жена от народа хвърли яйце по министър

  1. Докато вашто възмущение се проявява само отделно, не очаквайте да стреснете някой, който е на стотици километри от вас и вашите неволи! Всички градове трабва да се изсипете на жълтите павета, да опънете палатки и да стоите там, докато си извоювате правата, така ще привлечете и още привържаници, тогава победата ще бъде извоювана! Ваште хвърлени яйца няма да свършат работа, така както и човека, който дни наред хвърляше домати по парламента, без да стресне някой и затихна, защото беше сам! Гласът му от недоволството, не беше чут!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *