Истината за Горанов излезе наяве: Той не отрича нищо от СМС-ите на Божков

България отблизо

Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на правителството и това е необосновано.  Това каза на брифинг след извънредното заседание на Министерския съвет министърът на финансите Владислав Горанов в коментар на „паметната записка“ на обвиняемия и укриващ се в Дубай хазартен бос.

„Опитът за внушение, че един или друг политик се е месил в бизнес отношенията между партньорите на Божков в неговия бизнес или други договорни партньори от медии, е опит за пренасяне на вина към правителството. Единственият извод е, че позицията на Божков цели дискредитиране на представители на правителството, в това число и на министър-председателя. И според мен това е необосновано, защото бизнес отношенията между визираните днес г-н Божков и г-н Домусчиев си е само тяхна тема. Що се отнася до въпросната паметна бележка – точките в нея не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия“, посочи финансовият министър.

Той уточни, че е поддържал контакти с Васил Божков в качеството си на министър, само за да коментират как би могла да се подобри бизнес ситуацията в страната. Горанов бе категоричен, че Божков не е получавал привилигировано третиране от нито един държавен орган.

„Много хора имат моя телефон, аз съм се срещал и с Божков, и с Домусчиев, и с ресторантьорите, и с Валентин Златев, и с Гриша Ганчев, които са идвали, за да се обсъжда бизнес климатът. Ако някой твърди, че са извършвани незаконни действия в полза на един или друг стопански субект, лъже. Хората с проблеми с правосъдието си изграждат защитни тези. Това са твърдения на хора, които имат проблеми с правосъдието. Нямам спомен да имам точно такава комуникация. Някакви бизнесмени си правят бизнес и намесват държавата“, коментира Горанов по повод скрийншот на есемеси, за които Божков твърди, че си е разменял с министъра.

„Той не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган и мисля коментарите да спрат дотук, истината ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство и кой крив, кой прав, ще разберем“, посочи Горанов.

Той подчерта, че от началото на управленския мандат няма нито едно нормативно решение, което да либерализира този тип бизнес.

„Не си представям, че държавата се занимава с изземването на бизнеси или с толерирането на един или друг бизнес“, категоричен бе той.

На въпрос на бТВ дали публикуваните от Божков есемеси, финансовият министър посочи, че няма причина да продължи с коментарите и отбеляза, че телевизията изипитва особено нездрав интерес към темата на един обвиняем, който си гради защитна теза за пред правосъдието. Все пак той каза, че няма спомен да има „точно такава комуникация“.

„Няма да ви наричам, че сте негова телевизия, защото не ми е в стилистиката. Но даването на трибуна на прекалено много частни интереси, особено в хипотезата на престъпления, не би трябвало да е предмет на постоянно медийно внимание. Няма как да знам дали този документ, подписан между двама души, е автентичен. Прочетох, че по някакъв начин се ангажира държавен орган, но искам да ви уверя, че да накараш пет човека от комисията – от ДАНС, от министерството на икономиката, от министерството на правосъдието, да работят в съглашение, със сигурност не е лесно. Единственият упрек към комисията е грешното прилагане на закона по отношение на дължимите такси“, отсече Горанов, цитиран от dariknews.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем само, че Горанов обаче не каза дали СМС-ите на Божков са истински. Въртя, сука, но не отговори на този основен въпрос. Което означава, че нещо с него не е наред. Или е виновен, или прикрива някого.

Министърът на финансите не пожела да вземе отношение по договора на Държавния тотализатор с частната бТВ с аргумента, че самият той днес се е запознал с проблема от публикации в медиите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *