Истината за протестите лъсна! Кой беше платен и кой безплатен? Късно е за внушения, колкото и да се замазва станалото!

България отблизо
Жандармерията извади хора със щитове и каски, които да респектират с палките си протестиращите късно снощи.
Почти до полунощ те  продължаваха да скандират ”Мафия” и ”Оставка”. Стигна се до сблъсъци и пред камерите на БНТ полицаи извлякоха по земята няколко души в неизвестна посока. След случката незабавно бе прекъснато предаването на живо и продължи програмата на телевизията.

Минути по-късно с предаване на живо от триъгълника на властта се включи бТВ, от където са кадрите по-долу. Според информацията срещу полицията са били хвърляни стъклени бутилки, което е предизвикало реакцията срещу събралото се множество.

Странното бе, че едни и същи кадри и събития бяха коментирани по различен начин от различните телевизии. Сякаш гледахме два по два протеста. Едни наблягаха на „автобусния“ и даваха повече него, други отделяха еднакво внимание на двата и се опитваха да бъдат безпристрастни.

В сайтовете пък информацията беше коренно противоположна. В приближените на властта непрекъснато се нагнетяваше напрежение и се намекваше, че в подкрепа на президента протестират платени индивиди. А в подкрепа на Борисов – честни и отрудени хорица. Които дошли безплатно…

А колко струваше превозът с автобусите и безплатната храна в тях, никой не попита. Нито спомена, че придошлите от страната бяха привикани с писма и доведени под строй.

Рано тази сутрин се промъкна и „откритието“, че част от младите хора, застанали пред президентството и влезли в конфликт с другия митинг, били платени, а парите дошли директно от…Дубай.

Единствено по Нова тв лъсна истината, която съвсем без да искат, репортерите показаха. Те спряха пенсионерка и я попитаха защо е пред президентството и защо защитава Радев. А жената отговори: „Борисов управлява прекалено дълго и ни доведе до просяшка тояга. Краде се много, а за народа не остават и трохи. Трябва да се маха!“

От телевизията се опитаха да прекъснат репортажа, но вече беше късно.

А една обикновена женица каза истината за гнева на целия народ.

 

.

.

.

Снимка: Кадър БНТ
.

Снимки: БГНЕС

.

.

Ето това са кадри от напрегнатата нощ в София.

В понеделник започва безсрочен протест.

Колко ли ще струват платените контрапротести?

Tagged

1 thought on “Истината за протестите лъсна! Кой беше платен и кой безплатен? Късно е за внушения, колкото и да се замазва станалото!

  1. СНОЩИ БЯХ НА МИРНИЯ ПРОТЕСТ И КЪМ 23 .30 Ч ТЕЖКО ОБОРУДВАНАТА ПОЛИЦИЯ ЗАПОЧНА ДА РАЗПРЪСКВА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЕЗ ДА ИМА ПРИЧИНА , ПРОСТО ИСКАХА ДА РАЗПРЪСНАТ ХОРАТА, ДА СЕ МАХНАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ , ДАЖЕ МЕН МЕ СЪБОРИХА НА ЗЕМТА, ОЩЕ ИМАМ ГЛАВОБОЛИЕ . СТОЯХ НА РАЗСТОЯНИЕ ОТ ПОЛИЦАИТЕ И НИЩО НЕ СЪМ ПРАВИЛ . ТОВА БЕШЕ ЖЕСТОКО! МРАКОБЕСИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *