И Борисов СКОЧИ на президента Радев! Вижте какво ПОИСКА! Нахалството е БЕЗГРАНИЧНО! Вижте ТУК!

България отблизо

Само в България може да се случи това, премиер на правителство, което се ползва с подкрепата едва на 20% от избирателите, според социологическо проучване на „Маркет линкс“, да дава съвети на президента, на когото се доверяват над 65% от гражданите на страната.

Но колкото и да е странно това, Борисов не се посвени да го направи. Отношенията ми с Румен Радев винаги са били добри, твърди шефът на ГЕРБ, цитиран от dir.bg. Ядосват ме само хората, които му пишат речите. Затова го съветвам да не ги слуша много.

Радев е прекрасен човек, продължава Борисов в интервю за btv, излъчено вчера. Съветът ми е да не си слуша много тенорите и беквокалите. Това препоръча Борисов на президента Румен Радев?!

Борисов не скри, че визира като „сив кардинал“ журналиста Иво Христов, който работи в екипа на президента.

С президента Радев няма тема, по която да не сме се разбрали, започва по своя маниер да си противоречи герберския шеф. Но не може да се говори за „атрофиране на парламента“, заяви той, визирайки думите на Радев при отчитане на първата година от мандата му. Тогава президентът каза, че парламентът се превръща в нотариат, който само официализира решенията на правителството.

Никога не съм заобикалял президента, продължава да си противоречи Борисов. И разбира се, че е добре дошъл във Варна при посещението на Реджеп Ердоган, лукаво добавя той, знаейки, че нанася на Румен Радев удар в гърба.

Безспорно в България има корупция. Корупция има навсякъде по света, заявява безгрижно Борисов като посочва, че за борба с корупцията по високите етажи на властта си има съответни органи.

Ако анализираме думите на Борисов, ще видим, че както винаги, той си противоречи на всяка крачка. Например, твърденията му, че с Румен Радев отношенията му винаги са били добри и той е прекрасен човек, изобщо не се връзват със следващите му изречения, в които говори, че е ядосан на екипа на президента. На „тенорите и беквокалите“, както фриволно ги нарича премиерът. И това е така, поради простата причина, че президентът Радев много пъти е заявявал, че се консултира с екипа си, но крайните решения винаги взема сам. А с думите си, Борисов иска да представи Румен Радев като марионетка на екипа. Като човек, който просто чете онова, което му напишат. Всички знаем, че това изобщо не е така.

Вече писахме, че най-малко Борисов може да бъде човекът, който да поучава нашия президент за каквото и да било. Защото вождът на ГЕРБ постоянно променя позициите си. И винаги послушно изпълнява онова, което му наредят отвън. Например за Истанбулската конвенция, преди две седмици Борисов заяви, че тя ще бъде приета, ако ще само той да е човекът, който ще се подпише под нея. А сега говори точно обратното. Че конвенцията е оттеглена и няма да бъде приета, ако не се получи пълен консенсус по нея в обществото.

Питаме, на кое от изявленията му да вярват българските граждани? И как може човек, който непрекъснато сменя позициите си, да дава съвети на президента, който е известен с това, че се придържа твърдо към каузите, които защитава?

С други думи, приказките на Борисов колко добре се разбира с Радев и колко прекрасен човек е президентът, са проява на чисто лицемерие. Така, както проява на лицемерие е и постоянната промяна на думите и твърденията, които шефът на ГЕРБ хвърля непрекъснато в публичното пространство.

Но Борисов не само лицемерничи. Той действа и зад гърба на президента. Така стана с поканата към Реджеп Ердоган. Борисов, като „верен приятел“ на Ердоган го кани във Варна. И когато президентът Радев реагира остро на това грубо нарушение на Конституцията и пълно неуважение към президентската институция и българските граждани…Чак тогава се задействаха и другите „приятели“ на Борисов. Тези от Евросъюза, които побързаха да отправят покана към Ердоган. И отново зад гърба на Румен Радев.

Всеки сам може да разбере с какви хора е принуден да се бори нашият президент. И въпреки това, той не изоставя позициите си. И продължава да защитава интересите на българския народ и на България на всички равнища. И у дома. И в чужбина.

Затова Румен Радев е българският президент. И затова хората го обичат.

Какво отговори Радев, четете малко по-късно!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “И Борисов СКОЧИ на президента Радев! Вижте какво ПОИСКА! Нахалството е БЕЗГРАНИЧНО! Вижте ТУК!

  1. ердоган ще бъде освиркан и замерян с яйца…как е възможно да не се съгласува това с президента!!!Недопустимо!!!Няма работа в България тоя терорист!!!

    1. Иво Руският и Таня Станева, ако не ви е известно България е парламентарна република. Президента не решава нищо. Той има представителни функции и би трябвало да бъде обединител на нацията, т.е. надпартиен. Според Иво Тъпото и някаква си там агенция единият имал 20%, другият 65%. :). Е, и? Коя партия спечели изборите? Не мисля , че беше партията на Румбата. Народа си каза думата коя партия иска да управлява, както си каза и кой да бъде Президент. И той трябва да се съобразява с волята народна.
      И ако иска наистина да си изпълнява задълженията както са написани в Конституцията по-добре да се съобразява с решението на народа. И ако иска да бъде в Изпълнителната власт нека тогава да си създаде партия или пък сегашната му партия да спечели изборите и да го направи Министър Председател. А дотогава по-добре да не се бърка там където не му е работата.

  2. Федоре, ти кривоглед ли си или някакво синьо посиняло и фашизирано изчадие ? Народа наистина си каза коя партия да управлява, но вие си внасяхте и подменяхте натъкмените чували в избирателните секции в последните минути на изборния ден и така с лъжи и измами спечелихте. Като сте толкова сигурни в победата си защо не искате електронното гласуване ? Да, но там трудно се правят манипулации ! Е на президентските избори не успяхте да излъжите народа и за това резултата и очебиен ! Така ще е от тук на татък !!! Крадците от ГЕРБ нямат място в управлението на страната !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *