И децата излязоха на протест под прозореца на Борисов, той обвини медиите и СЕМ

България отблизо

Медиите не са под влиянието на правителството, но децата от детския радиохор висят под нашия прозорец. Надявам се и шефът на радиото, и на СЕМ да си свършат работата. Не може да оставят децата да стоят пред Министерския съвет, трябва да си поемат отговорността.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание. В същото време децата от детския хор на БНР са на среща с председателката на СЕМ София Владимирова. Те бяха поканени от нея и министърът на културата Боил Банов в сградата на Министерския съвет, след като децата пяха отпред в знак на протест в защита на досегашната диригентка на хора Венеция Караманова.

В сградата Банов им обясни, че радиото е самостоятелен орган и директорът, както и диригентът на хора им, се избира от конкурс. „Ако аз или премиерът изразим отношение кой да работи във вашата структура, това би било неуместно.

Не мога да отговоря кои хора, на какъв договор, как, с какви пари да бъдат назначени. Важно ми е да го разберете, защото вие сте млади хора, аз имам усещане за почтеност“, обясни им министърът.

Децата имат среща с директора на БНР утре, на която ще бъдат обсъдени вариантите за оставане на сегашната им диригентка. Ако на срещата не бъде постигнато решение, хорът беше поканен от София Владимирова в СЕМ в петък, пише  „24 часа“.

Колкото до думите, че медиите не са под влиянието на ГЕРБ, никой не посмя да ги коментира.

Tagged

1 thought on “И децата излязоха на протест под прозореца на Борисов, той обвини медиите и СЕМ

  1. Айде, разкарай се,бе нахалник, какво чакаш още,нещастник нагъл, НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА,ОСВЕН ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА ГЕРБ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *