И Ирландия НАПУСКА ЕС, защото окупирали…! Ето ПРИЧИНИТЕ, които ще ви ШОКИРАТ!

Свят

Ирландия иска да последва примера на Великобритания и да избяга от „оковите на Евросъюза“.

На среща в ирландския град Слиго, английските и ирландски привърженици на излизането от Европейския съюз са започнали да разговарят вече на ниво депутати.

Това съобщава английският вестник „Сънди Експрес“, цитиран от blitz.bg.

На практика, такива разговори означават, че настроенията за бягство от Евросъюза са обхванали не само обикновените хора в Ирландия, но и все по-широка част от управляващите кръгове.

Припомняме, че Република Ирландия се образува, когато през 1922 г. двадесет и шест графства, които се намират на остров Ирландия, се отцепват от Великобритания и обявяват независимост.

Останалите шест графства на остров Ирландия, остават част от Обединеното кралство под името Северна Ирландия.

Според английските привърженици на Брекзит, съществуват поне 10 причини Ирландия да бяга през глава от Евросъюза. И въпреки че досега ирландците не проявяваха някакво особено желание да напускат ЕС, привържениците на Брекзит смятат, че най-доброто решение за Ирландия е да излезе от Европейския съюз, за да се освободи от оковите му.

На какво се основава техния оптимизъм?

Ами много просто. ЕС уж е съюз на 28 държави, а в същото време Брюксел има правомощията да действа като самостоятелен субект, независимо от желанията на страните-членки. И то защото с Договора за Европейския съюз и Договора за функционирането на ЕС, които са в сила от 1 декември 2009 г. държавите, които волю – неволю, бяха натикани в ЕС и НАТО, са предоставили, без народите им да знаят, твърде големи пълномощия на Брюксел.

Тамошните чиновници, които се смятат за „европейски елит“, действат от името на страните-членки, без да ги питат. И то в жизнено важни области като външна политика, политика, свързана със сигурността, митническа политика и т.н. А това означава, че ЕС действа като наднационален орган.

Нещо повече. Страните били предоставили на ЕС „изключителната компетентност“ да приема юридически актове, тоест наредби и закони. А веднъж приети от Брюксел, държавите нямат повече правото да приемат свои закони и наредби в тези области.

Да не говорим за постоянните „доклади“, които ЕК прави за отделните страни, и чиито „препоръки“ са задължителни.

А сега ЕС отива много по-нататък. Брюксел иска на практика да премахне националните банки, и цялата финансова и данъчна политика на държавите да премине в ръцете на Европейската централна банка. Това се нарича „хармонизиране на данъчната политика“. Което означава, че парламентите и правителствата на суверенни държави, няма да могат да приемат решения за намаляване на данъците или увеличаване на заплатите.

Европейската комисия иска още да се създаде обща армия на ЕС. Значи Брюксел хем прибира парите на страните-членки в Европейската централна банка и забранява на държавите да се разпореждат със собствените си пари, хем им забранява да се занимават със собствената си отбрана.

Защото обща армия означава най-големите и най-добрите военни подразделения на различните страни, да преминат на пряко подчинение на Брюксел. И страните-членки остават и без своя армия.

Така, постепенно Брюксел иска да наложи тотален контрол по всички линии. Както и тотално робство за страните, които членуват в ЕС.

Ето защо е повече от 100% сигурно, че на ирландците няма да им хареса две големи държави като Германия и Франция, на практика да подчинят напълно всички останали 26 държави от ЕС. И да ги превърнат в колонии. Без право на глас.

Затова и нашият народ отдавна се бори против новото колониално робство. И ще успеем, защото повече от две трети от страните-членки вече искат да избягат от ЕС. А премиери и президенти на страни като Австрия, Унгария, Испания, Чехия, Полша, Словакия, вече открито се бунтуват против тази необявена окупация на техните държави и народи.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “И Ирландия НАПУСКА ЕС, защото окупирали…! Ето ПРИЧИНИТЕ, които ще ви ШОКИРАТ!

  1. Неграмотно поднесена лъжа на путеновата пропагандна машина , към която се числи настоящия сайт с гръмкото име ИСТИНАТА. Ирландия НЯМА да излезе от ЕС, но северна Ирландия( Белфаст) излиза от Великобритания и се присъединява към Ирландия. Също Шотландия излиза от Великобритания и става независима държава. Ще се сбъдне предсказанието на бившия външен министър на Обама Джон Кери- „От Голяма Британия ще остане малка Англия“ 😀

    1. Няма как да стане, само 21 процента от населението на Северна Ирландия са за напускане на Кралството

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *