И Манолев подаде оставка заради вилата, построена с европари, Борисов веднага я прие

България отблизо

Заместник – министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов.

По-рано днес прокуратурата се самосезира по медийни публикации и започна разследване на Манолев – този път за злоупотреба с европейски средства.

Поводът е публикация електронния сайт „Медиапул“ със заглавие: “Частна вила с минерален басейн по евро проект? Зам. Министър Манолев отрича“.

Бе публикувано и че вилата се използва единствено от него и семейството му, а строежът е минал по европрограма и Манолев не е броил една стотинка.

Tagged

2 thoughts on “И Манолев подаде оставка заради вилата, построена с европари, Борисов веднага я прие

  1. Оставките ИМ…..НЕСА достатъчни, трябва да ИМ се конфискуват имотите придобили ги чрез ДАЛАВЕРИ !!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *