И националното следствие ЗАМЕСЕНО в „Апартаментгейт“!

България отблизо

Днес се очаква и директорът на Националното следствие Борислав Сарафов да излезе в отпуск заради скандала с апартаментите на властта, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че вчера стана ясно, че в отпуск излиза и шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев след като главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на имота му.

Освен тях Цацаров нареди проверка и на съпругата на председателя на върховния касационен съд Лозан Панов.

Три от проверките са данъчни и са изпратени на НАП. Четвъртата е възложена на антикорупционната комисия. Тя е за конфликт на интереси между Борислав Сарафов и сина му.

Припомняме, че от разследване на bTV стана ясно, че шефът на Антикорупционната комисия е ипотекирал терасата от 186 квадрата, за която твърди, че не е негова собственост.

Миналата седмица шефът на комисията за антикорупция обяви, че въпросната тераса не е негова, а е обща част от сградата.

От „Демократична България“ обявиха, че настояват за незабавна оставка на Пламен Георгиев, заради закупеното луксозно жилище в София на цени под пазарните.

След като бе уличен в нередности с имот, Георгиев заяви, цитиран от news.bg, че няма да влиза в обяснителен режим.

Заради имотния скандал Цветан Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Преди него същото направиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *