И приятел на Борисов заведе дело срещу Елена Йончева! /ВИДЕО/

България отблизо

Заведох дело срещу Елена Йончева в Софийски градски съд. Това обяви пред „24 часа“ собственикът на тенис клуб „Банкя“ и близък приятел на Бойко Борисов,  Иван Саздов.

Причината – клевета и набеждаване, изречено на предизборен митинг в Хасково, а вчера – и от ефира на bTV, където Йончева обяви, че Саздов е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и че има офшорка – „Палмс Ентерпрайсиз“, в която е превел 1,7 милиона евро.

„Това е лъжа. Ще искам максималното обезщетение – търпя не само морални и здравословни щети, но и се петни доброто ми име“, обясни Саздов. И се възмути, че е недопустимо такова поведение от кандидат за евродепутат и водач на листа, която е тръгнала да представлява България в Европейския парламент.

Един от сигналите, които кандидатът за евродепутат от левицата Елена Йончева внесе в прокуратурата е във връзка с това, че „Братовчедът“ Радослав Иванов, е съдружник с Иван Саздов във фирма „Бетон 2“ ООД. Саздов представлява офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на на „EMA BGS SL“, 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона – ул. „Францеск Рибалта“ 8.

В сигнала Йончева моли да бъде разпоредена проверка, която да установи налице ли са данни за свързани лица по отношение на представляващите по закон и пълномощия дружества, както и евентуално за престъпления свързани с пране на пари и/или организирана престъпна група с цел пране на пари./https://dnes.dir.bg/

Припомняме, че Иван Саздов е близък приятел на Бойко Борисов, участвал в Инициативния комитет през 2007 година, който издига Борисов за кмет на София. В седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3″ и „Радио К2″, на 1-ви април 2018 година, Беновска го нарича близък приятел на Бойко Борисов и Иван Саздов не отрича това.

Ето защо, не можем да не си спомним думите на Елена Йончева, че Борисов използва съдебната система като бухалка срещу неудобните за него хора, понеже неговия едновремешен „близък приятел“ Саздов използва същите похвати. Нещо повече. Иван Саздов е „изпъстрил“ униформата си с черепи, а това все трябва да означава нещо. Какво точно значи, трябва, разбира се, да питаме самия Саздов. Но приятелството на Борисов с такива хора, още преди да стане кмет и премиер, навежда на определени размисли. Борисов и Саздов вече отричат да са приятели, защото не се били виждали отдавна, но самото това отрицание също повдига въпроси, на които оставяме всеки да си отговори сам.

Виж видеото:

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *