И Франция ТРЪГВА срещу НАТО! РАЗПАДА ли се западния ВОЕНЕН БЛОК?! Вижте ТУК! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

България отблизо

В Националното събрание на Франция, което съответства на българското Народно събрание, са представени за разглеждане поправки към законопроекта за военното планиране, съобщава изданието topcor.ru.

Особено важно е, че в тези поправки се акцентира на обстоятелството, че „дейностите на НАТО водят до нарастване на тероризма и миграционната криза в Европа.

Според авторите на законопроекта, милионите бежанци и мигранти, които наводниха Франция, Германия и Италия, както и други европейски страни, са страшна последица от агресивната политика на Северноатлантическия алианс.

Тази политика предизвиква многобройни, кървави локални войни в Близкия Изток и други страни по света, като по този начин прогонва мюсюлманското население от родните му места и го принуждава да търси мирен живот в страните от Западна Европа.

Най-притеснителното, според френските военни аналитици е, че всред тези бежанци и мигранти е пълно с млади мъже, които са радикални ислямисти и джихадисти. Те създават терористични клетки и ядра в държавите и подготвят жестоки, кървави атентати, които вземат десетки и стотици жертви сред мирното население във Франция и другите европейски страни.

Освен това, в поправките на парламентаристите, има и обвинения по адрес на бившия президент Франсоа Оланд. Защото именно неговата политика, според тях, е довела до тотална загуба на истинския държавен суверенитет на Франция. По времето на Оланд, отчитат депутатите, Франция е следвала интересите на САЩ като в много случаи не е вземала предвид дори собствените си политически и икономически интереси.

Като пример авторите на законопроекта привеждат, подкрепените от Франция антируски санкции, които са довели до многомилиардни загуби за френската икономика.

Трябва да припомним, че Франция винаги е имала сложни политически взаимоотношения с НАТО. Въпреки че в годините на Студената война страната беше съюзник на САЩ и Великобритания, през 1966 година, президентът генерал Шарл де Гол измъкна Франция от военните структури на НАТО като поддържаше само политически отношения с Алианса. По този начин Франция демонстрира, че много държи на своя суверенитет и не желае да бъде политическа играчка в ръцете на САЩ.

Критичното отношение на французите към САЩ и НАТО се обяснява много просто. За разлика от САЩ, които се намират твърде далеч от Русия, територията на Франция може да се превърне в лесна мишена за руските ракети с малък и среден обсег на действие.

Това обстоятелство устройва чудесно янките, които винаги са искали, мишените в конфронтацията им с Русия да са други народи и държави. Но на Париж, това двуличие изобщо не се харесва.

Френските парламентаристи отчитат и факта, че ако Франция не се бе намесвала на страната на САЩ в конфликтите с Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, то ислямските терористи нямаше да атакуват гражданите на страната. Нямаше да организират атентати и кървави взривове. И нямаше да таранят нищо неподозиращите мирни жители с тежкотоварни камиони.

Френските депутати много добре разбират, че за безразсъдството на Барак Обама и Доналд Тръмп, плащат те, а не Съединените щати. И на тях изобщо не им харесва фактът, че докато Доналд Тръмп затваря границите на САЩ за всякакви емигранти от Близкия Изток, французите са принудени да приемат в своята страна милиони мигранти, сред които е пълно с радикални ислямисти и членове на терористични организации.

Самото обсъждане на тези болезнени и страшни за френското общество факти в парламента, вече е знак за това, че отношенията на Франция с Алианса започват да се влошават. И не за друго, а защото започва да се променя самата парадигма на отношението към САЩ и провежданата от тях политика. Докато преди двадесетина години Щатите бяха сила на доброто, сега, в очите не само на обикновените французи, но и на френските парламентаристи, САЩ се превръщат в сила, която генерира само злини.

По същият начин започнаха да се отнасят към САЩ и в Гърция, където постоянно има демонстрации против членството на страната в НАТО.

Много се влошиха отношенията на Алианса и с Турция, където пък ЦРУ и Пентагонът се опитаха да извършат държавен преврат и да убият президента Реджеп Ердоган.

Трябва да добавим, че и отношението на българския народ, за разлика от продажната управляваща клика, винаги е било ясно изразено против членството на страната в НАТО. И то по много причини, най-важната от които е, че Западният военен блок тласка България към конфронтация с нашата двойна освободителка Русия.

С други думи, можем да очакваме, че заедно с разпадането на Европейския съюз, постепенно започва разпад и на структурите на НАТО. Защото народите разбират, че янките искат да се бият с Русия, но като жертват не своите, а чуждите синове и дъщери.

Поговорката, че САЩ ще се бият до последния индианец важи с пълна сила. Само че този път те искат да се бият с Русия до последния европеец. Въпросът е дали ще се съгласим да бъдем жертви на това ново безумие?

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “И Франция ТРЪГВА срещу НАТО! РАЗПАДА ли се западния ВОЕНЕН БЛОК?! Вижте ТУК! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

  1. Г-н Македонски, дано, нашите управници бъдат по-скоро заменени с….ИСТИНСКИ РОДОЛЮБОВИ- ОТГОВОРНИ люде, коит да работят за….ИНТЕРЕСИТЕ на БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!! Откъде се излюпиха толкова поддръжници прикланящи се на НАТО и Америка-готови да предадат и май4иното си мляко!!!!!!!!!!!!!!!! Много жалко за подрастващите българ4ета в такова безхаберие на управляващата клика !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Г-н Македонски, САЩ или Франция се намесваше преди студената война, която натъртвате? Либия, Алжир, Мароко, Сирия и т.н. , па това са си френски колонии! Европа трябва да разбере едно нещо, при това ясно г-н Македонски! Разделението и ще доведе до трета световна война! Погледнато исторически САЩ нямат история, която да мотивира глупостите, които ръсите! Мераците на Имперска Русия имат не само историческа, но и документална мотивация за разпада на Европа! Г-н Македонски, отивай да живееш в Русия, ако се имаш за шибан болшевик.

    1. За сведение на Петърчо, освен елекктронната информация от джиесема има и много по-достоверна от книгите, а ще повече и живи все още свидетели от времената и събитията. КОЙ ЗАПОЧНА ПЪРВАТА И ВТОРА СВЕТОВНИ ВОЙНИ преди студената? РУСИЯ ЛИ?
      ВЕДНАГА СЛЕД КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ЗАПОЧНА КОРЕЙСКАТА
      ОТ РУСИЯ ЛИ, ИЛИ ОТ САЩ? КОЙ ЗАШПОЧНА ВИЕТНАМСКАТА? ПАК ЛИ РУСИЯ? АМИ ИМА ЛИ СТРАНА В СВЕТА, КЪДЕТО САЩ ДА НЯМАТ ИНТЕРЕСИ И ДА НЕ СЕ МЕШАТ ДИРЕКТНО? ДРУГОТО „мъдро“ ЗАКЛЮЧЕНИЕ: отделните не обединени държави предизвикват СВЕТОВНИТЕ ВОЙНИ? ОБЕДИНЕНИЯТА: АНТАНТА, ОСТА РИМ, БЕРЛИН и ТОКИО, ВЕЛИКИТЕ СИЛИ и др. НЯМАТ НИЩО ОБЩО?
      КОЯ Е МОТИВИРАНАТА МОТИВАЦИЯ ЗА РАЗПАДА НА ЕВРОПА КОГА И ОТ КАКВО. ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙНИЦИ СА ЖИВЕЕЛИ ПО КЪЩИТЕ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ И СА НОСЕЛИ И СПЕЦИАЛЕН ПЕЧАТ ЗА АРИЙСКО ОБЛАГОРОДЯВАНЕ НА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ! ИДВА ВРЕМЕ СЕМЕТО ПРЪКВА И ДАВА РЕЗУЛТАТ! ОЧЕВАДНО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *