Какво се случва в действителност във Венецуела, което медиите няма да ви кажат!!

Свят

Председателят на парламента на Венецуела Хуан Гуайдо, в сряда се самообяви за временен президент на страната, на фона на антиправителствени митинги и манифестации на привържениците на президента Николас Мадуро.

За това съобщиха ТАСС, РИА Новости и Ройтерс.

Американският президент Доналд Тръмп тутакси обяви, че САЩ признават Гуайдо за законен президент на страната. И поиска от президента на Венецуела Николас Мадуро, когото САЩ изведнъж престанаха да смятат за законен държавен глава, да не предприема никакви силови действия срещу опозицията. Тръмп също така официално обяви, че Вашингтон ще поддържа Венецуела по пътя към демокрацията.

Не ви ли напомня много това за Майдана в Украйна, където Щатите призоваха Янукович да не използва сила, а в същото време снайперисти, наети от САЩ, убиваха полицаи и демонстранти?! И в крайна сметка, износът на американска демокрация унищожи Украйна като държава. Също както стана и у нас.

От своя страна, Николас Мадуро заяви, цитиран от РИА Новости, че е извършен опит за държавен преврат, че той е законно избраният конституционен президент на страната. И припомни, че през май 2018 г. с всенародно гласуване той бе избран за държавен глава на Венецуела. Николас Мадуро подчерта, че законен президент е не този, когото Вашингтон посочи, а оня, който е избран от народа на легитимни избори.

Той също така призова народа на Венецуела да се обедини около конституционния президент, да запази спокойствие и да не оказва никаква подкрепа на „марионетката на САЩ“ Хуан Гуайдо, който готви ново американско робство за хората в страната.

След това, от балкона на президентската резиденция, Николас Мадуро обяви пред своите привърженици, че скъсва дипломатическите отношения със САЩ и дава 72 часа срок на американското посолство да напусне страната.

В четвъртък, в столицата на Венецуела Каракас започнаха многохилядни митинги в подкрепа на законно избрания президент Николас Мадуро, а въоръжените сили на страната заявиха, че те са на страната на действащия президент, който е избран от народа.

Американските дипломати очаквано отказаха да напуснат страната, понеже, както знаем, без американското посолство, нито един държавен преврат не може да бъде успешен.

Каквото и да стане, може отсега да се каже със сигурност, че този път намесата на Китай в случващото се във Венецуела няма да бъде символична като в Сирия. Защото китайските инвестиции в латиноамериканската страна са много големи. Експертите ги оценяват на повече от 50 милиарда долара. И Китай няма спокойно да гледа как Вашингтон заграбва неговите пари във Венецуела.

Така че, мощният съюз на Русия и Китай в този случай не вещае нищо добро за САЩ. Защото може да се окаже, че те пак са настъпили мотиката от неправилната страна. Понеже съществува реална опасност да започнат революции в много страни от Латинска Америка с цел да свалят омразното американско господство.

Затова е време в Белия дом да осъзнаят, че техните „цветни революции“ са нож с две остриета. Защото както те могат да подържат свои марионетки в Украйна, така и Русия може да подкрепя приятелски правителства в самия заден двор на САЩ.

Ето защо, Вашингтон скоро ще бъде принуден да промени своята политика на противопоставяне, заплахи и агресия. И да седне на масата на преговорите заедно с Русия и Китай. За да могат да се положат основите на Новия световен ред. Който да предвижда паритет на силите и мирно развитие на човечеството.

Дали е възможно това – ще покаже само бъдещето.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Какво се случва в действителност във Венецуела, което медиите няма да ви кажат!!

  1. НЕ СЕ МАМЕТЕ!!! НОВИЯТ СВЕТОВВЕН РЕД Е СБИРЩИНА ОТ САТАНИСТИ, ПЕДОФИЛИ ПЕДЕРАСИ, ЛИЗБИЙКИ, РАЗВРАТНИЦИ, ЙОИТО ОРИНАСЯТ ЧОВЕШКИ ЖЕРТВИ НА СЕАНСИТЕ СИ…. ТА ТЕЗИ ЛИ ЧОВЕКОУБИЙЦИ, ШЕ СЪЗДАДАТ СВЕТОВЕН РЕД??? ТОВА СА ИЛЮМИНАТИ, МАДОНИ ФРАНКМАСОНИ И Т.Н. И Т.Н. САМО ВСЕМОГЪЩИЯТ БОГ ИМА АБСОЛЮТНАТА ВЛАСТ И ЗАТОВА И ТОЙ СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ДА СЪДИ ЖИВИТЕ И УМРЕМИТЕ ЗА ЗЕЛАТА ИМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *