Калина Паскалева скандално: Румен Радев иска да върнем ТКЗС-тата! Нищо не разбира от политика!

България отблизо

Журналистката Калина Паскалева написа унищожителен коментар в социалната мрежа, насочен срещу президента Румен Радев.

Гневът й е предизвикан от поредната критика на държавния глава, насочени към политиката на управляващите. Ето какво написа журналистката: Румен Радев не е съгласен с намаляването на ДДС-то като мярка за излизане от кризата с COVID-19, но съветва вместо държавни бензиностанции да се строят извънкласни дигитални центрове за допълнително обучение на децата. Преди няколко дни видях в какво състояние са оставяни училищата през управлението на неговата партия – по-тъжна гледка съм виждала само в Припят. Също така си спомням, като възпитаник на Езикова гимназия “Пловдив“ как вместо на спортна площадка, ни караха да тичаме по поляната за нормативи по физическо. Няма да изреждам в какво състояния бяха общежитията и класните стаи години наред. Пак да повторя учила съм в най-елитната гимназия в Южна България, не в незнайно училище. Радев каза още, че предизборната кампания вече е започнала и смятам, че и той също си я стартира с авантюристичното си изказване днес. Ще обясня веднага защо Радев отново изговори пълни глупости пред мълчаливи журналисти.

1. Намаляването на ДДС-то на книгите не е грешка, както се опита да намекне президентът, а е правилна мярка, защото така ще започне преиздаването на стари книги, учебници и помагала, които в момента издателствата не могат да платят на печатниците и са спрели поръчките си. Без учебник нито един ученик не може да се подготви. Без допълнителна литература нито един студент и професионалист не може да надгражда знанията си в извънкласна подготовка. /Припомняме, че президентът не каза нищо за книгите и учебниците/

2. Президентът не иска държавни бензиностанции, не каза защо. Но според мен чрез тях би могло да намали цената на горивата. Има огромен брой ученици в провинцията, които пътуват до училище от малки села до малки градове с училищни автобуси, закупени от държавата. С по-ниски цени на горивата няма ли да се прави икономия на бюджета в общината и чрез нея може да се закупуват нужни за училищната подготовка пособия? Не съм чула някой да го казва, но не мисля, че е невъзможно за осъществяване. Не знам как президентът реши, че изграждане на бензиностанции може да се сложи на една плоскост с дигитални центрове. И как едното изключва другото.

3. Колкото и да му се иска на Румен Радев да върне ТКЗС-тата ( така изглежда от изказването му ) през последните 10 години студентите се насочват към хуманитарни науки. Литературата отново е на преден план пред селския труд, без да обиждам хората, избрали професията агроном, да речем. И баща ми, лека му пръст, имаше и такова образование.

Б.Р.

Коментарът оставяме на вас

Tagged

6 thoughts on “Калина Паскалева скандално: Румен Радев иска да върнем ТКЗС-тата! Нищо не разбира от политика!

  1. ДЪЛГО МИСЛИХ ДА ОТГОВОРЯ ЛИ НА ТАЗИ“КУКЛА“ !?!?!? НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И ..ЖУРНАЛИСТКА !!! АКО И ЧУКНЕШ ПО ГЛАВАТА , ЩЕ КЪНТИ ОГЛУШАВАЩО !! САМО СИ ХАБЯ ВРЕМЕТО ….. БОЖЕ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЪПОГЛАВЦИ И КРАДЦИ !!! КОМБИНАЦИЯТА Е УЖАСЯВАЩА !!!

  2. Не разбрах, коя елитна гимназия е завършило това „невинно“ създание? И какво и е елитното с такива випускници?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *