Каракачанов изненадващо: Може да направим нов кабинет! Без Борисов!

България отблизо

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ще подаде оставка, ако командирите, коалиционният съвет или премиерът смятат, че не се е справил като министър на отбраната.

Той и президентът Румен Радев присъстваха на военноморското учение „Бриз 2020“, съобщава „Труд“. По-рано държавният глава беше посрещнат на Морската гара в Бургас от две агитки, скандиращи „Оставка“ – едната в подкрепяха управляващите, а другата в подкрепа на националния протест.

Пред журналисти Каракачанов коментира, че е възможно новият ремонтиран кабинет да бъде без министър-председателя Бойко Борисов. Това обаче ще се коментира след вота на недоверие. Според министъра е нужно приоритизиране на съществуващата програма. Относно протестите в страната, вицепремиерът посочи, че трябва да има по-голяма чуваемост на това, което обществото очаква.

„Иначе алтернативата е ясна – предсрочни избори, много шарен и раздробен парламент, може би невъзможност за съставяне на правителство, нови избори и така 10-11 месеца служебни правителства без парламент. Икономиката няма как да бъде подпомогната по никакъв начин, загубите отново ще бъдат за обикновения човек“, коментира той, цитиран от БТА. Каракачанов коментира, че изпитания пред управляващата коалиция за последните три години е имало много, но в момента се намираме в друга фаза – изпитание за държавността като цяло и за здравия разум „в т.нар. политически елит“.

Tagged

2 thoughts on “Каракачанов изненадващо: Може да направим нов кабинет! Без Борисов!

  1. Другарю Каракачанов, разберете едно нещо: гладът е по-силен от страха, безработните вече сме повече от работещите. Не искаме партии, искаме смяна на статуквото – президентска република и работа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *