Каракачанов: Марешки е лъжец!

България отблизо

В Концепцията за ромите няма привилегии за тях. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод откритото писмо от лидера на Воля Веселин Марешки до премиера Бойко Борисов.

В писмото Марешки моли Борисов да „озапти“ вицепремиера и твърди, че с концепцията на Каракачанов ромите „нито ще бъдат интегрирани, нито ще бъдат решени проблемите им чрез въвеждането на нови привилегии за тях.“

„Този човек (б.р. – Марешки) преди две седмици казваше, че това е фашизъм и ксенофобия, сега казва, че е подкрепа на циганите. Това е човек, който откровено лъже не за първи път. Прави го всеки път, когато говори за мен или за ВМРО,“ заяви Красимир Каракачанов пред България он ер.

„Никъде в тази концепция не се говори за безплатни детски градини за ромите. Говори се за безплатни детски градини за всички деца. Смятам, че детската градина е част от образователната система, а в Конституцията е записано, че образованието е безплатно и задължително до 16-годишна възраст“, посочи Каракачанов.

„Безплатни къщи сме щели да даваме – няма такова нещо. Казваме, че когато една община реши да дава жилища на социално слаби, изграждането на самите жилища трябва да става с труда на хората, които ще ги получат,“ заяви вицепремиерът.

Хубави думи, но истина ли са?

В какви жилища настаниха семействата  от Войводиново?

Защо непрекъснато ВМРО ухажва един етнос по един или друг начин?

Защо ВОЛЯ и воеводите не могат да се дишат?

Ясно е, че проблемът не в махалите, а във властта.

Марешки отчаяно се мъчи да се докопа до властта, а Каракачанов му пречи. Защото той ще изхвърли от нея.

Колкото до това кой лъже имаме само един въпрос.

Къде са обещаните от патриотите пенсии от 300 лева и заплати от 1000?

Питаме и не чакаме отговор.

Защото го знаем.

Ние и целият български народ!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *