Каракачанов: Мобилните оператори ще следят „малоумниците!, които не спазват карантината

България отблизо

По повод приетият от депутатите текст, който разрешава на мобилните оператори да следят телефоните дали хората под карантина я спазват, Каракачанов коментира, че е мярка, която цели да предпази здравето на останалите граждани от приумиците на някой безотговорен „малоумник“.

Няма да се слушат разговори, а ще се проследява движение. Какво да ги правим иначе младежите, които щъкат насам-натам, попита министърът. Ще се вижда дали от „Люлин“ сте отишли в „Надежда“, даде пример той.

Каракачанов прогнозира, че най-вероятно извънредното положение, обявено засега до 13 април, ще бъде удължено и призова хората към спокойствие.

Б.Р.

Дали няма да се слушат разговори, никой не гарантира. Щом някой е разрешил следенето, значи пада неприкосновеността на личните данни, падат всякакви тайни и  забрани.

Попадаме в един безкраен „Биг Брадър“, от който няма измъкване. Защото ще се следи човекът вкъщи ли е, но няма как да се разбере колко души са дошли при него. Значи ще му следят разговорите и уговорките, а това не е следене, а подслушване!

Щом не могат да се контролират изолираните, сложете им гривна за проследяване. Както го направихте с Иванчева и други с мярка за неотклонение.

Защо е нужно да надничате в интимния ни свят?

Или може би в цялата държава има 10 гривни? И нито една маска по аптеките!

Ами тогава пратете Марешки да бди над изолираните.

Той поне е оборудван със защитно облекло!

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *