Каракачанов се нахвърли върху президента: Вижте какво предизвика грозната атака на воеводата!

България отблизо
Министърът на отбраната  Красимир Каракачанов настоя президентът Румен Радев да каже кого има предвид, когато говори за лобизъм при избора на изтребител за военновъздушните ни сили.

Нормално е да се обърнем първо към стратегическия партньор на България, коментира вицепремиерът пред вестник  „24 часа“.

 

„Президентът би трябвало да знае какво е лобизъм – когато ти предлагаш нещо. Та кой е лобистът за F-16?“ – пита Каракачанов.

 

В свое изказване държавният глава определи като „триумф на лобизма“ доклада, подписан от министъра на отбраната и от министъра на икономиката, в който се предлага започване на преговори със САЩ за закупуването на изтребители F-16.

 

„Когато имаш две възможности, от които и двете са над финансовата рамка, определена от Народното събрание, трябва да избереш с кого да започнеш преговори. Логично е да почнеш с държава, която ти е стратегически партньор.“ – подчертава Каракачанов.

 

Преди дни с позиции излязоха и от компанията „Локхийд Мартин“, откъдето приветстваха избора на управляващите, както и конкурентите, производители на „Грипен“ – СААБ. Шведите атакуваха, че предложеният F-16 съществува само на хартия.

Вероятно Каракачанов дълго е чел определението за лобизъм и пак не го е разбрал. По неговите думи излиза, че всички баби, които предлагат терлици на Женския пазар също са лобистки. А ако някой, който е изпробвал терлиците и е установил, че наистина топлят и ги е препоръчал на друг, направо си е свръхлобист.

Кой, освен президенът, има опит във военната авиация? На този въпрос воеводата не отговори.

Какъв страгетгически партньор ни е САЩ, освен че има бази у нас, а шведите нямат? По това ли ще избираме самолетите?

Ако видиш две почти равностойни стоки на пазара и си беден, но едната се продава много по-евтино и изгодно, коя ще избереш? Особено пък ако по-скъпата съществува само хипотетично и тепърва ще ти я сглобяват от стари чаркове?

Смешно е г-н военен министър.

Смешно и жалко.

Ако се купи нещо на поносима цена и се спестят пари на данъкоплатците, това лобизъм ли се нарича?

Или другото – ако се изсипят милиарди срещу…нищо. Или само срещу доказване на лоялност.

Лоялност за какво?

Кажете, г-н Каракачанов, че не разбрахме.

Иначе кой е истинският лобист, до болка ни е ясно!

Tagged

1 thought on “Каракачанов се нахвърли върху президента: Вижте какво предизвика грозната атака на воеводата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *