Каракачанов с шокиращо признание: У нас няма само руски шпиони! Има и от приятелски държави, които се месят в политиката ни

България отблизо

Военният министър Красимир Каракачанов не е бил уведомен за спирането на Българското национално радио миналата седмица. За „инцидента“ Каракачанов разбрал от медиите и от самото радио. Той призова всеки, на когото е оказван натиск, както се твърди, да излезе публично и да заяви кой, кога и за какво, тъй като това не е допустимо.

 

България се стреми към добри и приятелски отношения с Русия. Аз съм склонен да уважа мотивите на прокуратурата, заяви Каракачанов по темата за аферата „Русофили“. Военният министър не е изненадан за това, че може действително обвинението да основателно, тъй като Русия е доста активна на Балканите. Каракачанов заяви обаче, че има и информация за подобни действия и от страна на други сили, включително и на „наши партньори и съюзници“. „Прокуратурата изнесе своите мотиви и аз съм склонен да ги уважа, докато тя се произнесе окончателно по въпроса. Темата обаче е много по-сериозна по отношение на опитите на различни външни  фактори да влияят върху политическата обстановка в България. Тук не е въпроса само дали традиционно това се очаква да се върши от Русия, която поради напрежение в Черно море, кризата в Украйна, Крим и т.н. е доста активна в целия Балкански регион и у нас.

Отношенията, които се зародиха между Русия и Турция също предполагат подобни съмнения. Прокуратурата си има своите мотиви, за да предприеме подобни действия”, каза той. Той уточни, че има и други  държави, които извършват шпионска дейност у нас. „Има държави, които се водят наши съюзници, които доста активно работят в подобна посока, а има и държави, които дори очакват нашата подкрепа за ЕС и НАТО, които също се опитват да извършват подобна дейност”, добави Каракачанов. „Подобни случаи и опити има. Нашите контраразузнавателни служби си вършат работата“, увери Каракачанов.

Дали предизборно, дали без да иска, военният министър призна един всеизвестен факт.

Нашата политика не е самостоятелна.

Официално и неофициално в нея се месят „приятелите“.

На пръв поглед няма логика, след като сме в ЕС, държавите-членки да трошат пари и да внедряват и шпиони у нас.

Тогава за кои приятели става дума?

Отговорете си сами!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *