Каролев: Политиците ни не крадат в големи размери, защото България е бедна държава. Обаче може да стане революция, ако…Вижте защо

България отблизо

Изказване на Корнелия Нинова предизвика бурни реакции по време на заседанието на КСНС. То гласи, че управлението краде по 10 милиарда лева годишно. А възможно ли е това, след като капиталовите разходи на държавата са 5,1 милиарда лева?

По тези въпроси говори икономистът Владимир Каролев. „В предизборна обстановка БСП и ГЕРБ се замерят с небивалици“, коментира той създалата се ситуация. Каролев е категоричен, че за такива цифри не може да се говори, уточнявайки, че основните пари от българския бюджет отиват за пенсии и заплати за държавния сектор.  По думите му единственото място, от което може да се краде, е през капиталовите разходи. „Според мен проблемът е с неефективността на капиталовите разходи“, допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът коментира и темата с поскъпването на тока, като сподели, че е нормално да не скача с толкова голям процент, тъй като това би довело до революция.

Според него, ако се вдигат цените на тока, трябва да е само за по-заможните хора, защото адекватната социална политика е да се субсидират тези, които нямат. Той заяви, че в енергийния сектор има много проблеми, като един от тях е поддържането на изключително ниски цени на тока. И единственият начин да не нараства този проблем е като постепенно се повишават тези цени.

По думите му в България реформи се правят само, когато „опре ножът до кокала“ и такива няма да бъдат направени преди изборите. Според него частният сектор управлява по-добре от държавния и българите не трябва да се притесняват, когато големи компании инвестират в България.

Относно покачването на минималната работна заплата, той е на мнение, че в много градове и села не е възможно повишаване, тъй като работната заплата е ротативна величина.

 

Tagged

1 thought on “Каролев: Политиците ни не крадат в големи размери, защото България е бедна държава. Обаче може да стане революция, ако…Вижте защо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *