КЕВР ни съсече с нови цени, 20 души протестираха!

България отблизо

Комисията на енергийно и водно регулиране (КЕВР) прие новите цени на ВиК услугите за 2019 г.

С решението актуализираните цени влизат в сила от 1 януари. С 12 стотинки се повишава цената на водата във Варна, в Пловдив услугата поскъпва минимално със стотинка и половина на кубик. В столицата водата ще поскъпне с 13 стотинки от 2,35 стотинки на 2,58 стотинки на кубик. В Кърджали ще има поевтиняване на водата, защото водното дружество там не е изпълнило изискванията за инвестиции в района. В Бургас от 2,72 стотинки водата скача до 3 лева.   Общо 27 ВиК дружества ще актуализират цените си. Природният газ също поскъпва с 3,51%.

По-рано днес около 20 души се опитаха да осуетят заседанието на комисията, като безуспешно протестираха срещу повишаването на цените и настояваха членовете на КЕВР да дадат обяснение пред тях.

Във Фейсбук обаче протестираха над 10 хиляди българи.

Пред компютъра ли са протестите ни?

Или дай сега да празнуваме, а после ще се бунтуваме.

Междувременно поскъпнаха токът, винетките, гражданската отговорност, всички хранителни продукти, най-много хлябът и месото.

Tagged

1 thought on “КЕВР ни съсече с нови цени, 20 души протестираха!

  1. Колко пъти да казвам, че не сме демократична и правова държава, и за това всякакви демократични и законосъобразни протести са смешни и без резултатни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *