КОВАРЕН план на Ердоган принуждава Русия… Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

Свят

Фалшивият „приятел“ на Русия, Ердоган, който всъщност помага само на себе си, се опитва за пореден път да се промуши зад гърба на Руската федерация. И да работи против нейния интерес.

Най-напред това стана в Сирия. Турският президент вкара там свои войски, с мълчаливото съгласие на Москва и сега не иска да ги изведе от вече освободената територия на арабската държава.

Нещо повече. Той вкарва все повече войски и въоръжения в Сирия въпреки призивите на сирийското ръководство да се маха, защото никой не го е канил в страната. И което е още по-важно, въпреки неколкократните предупреждения на Владимир Путин да изведе извън Сирия, и своите войски, и бандите ислямски главорези, които наричат себе си „умерена опозиция“.

Явно е, че Ердоган изобщо не слуша гласа на здравия разум, понеже вместо да изведе турските войски от Сирия, той се съюзи с…Порошенко. По всяка вероятност си е наумил да използва Киев, и стоящия зад него Вашингтон, за да принуди Владимир Путин да се съгласи с неговите претенции. А Ердоган иска да окупира безсрочно част от Сирия. И в бъдеще да я присъедини към Турция.

Ето защо, в рамките само на няколко дни, Ердоган се срещна два пъти с шефа на Киевския режим Порошенко, който убива руските хора в Донбас. Първият път срещата се състоя в Киев. А вторият път – в Истанбул.

Първият път Ердоган предизвикателно заяви, че Турция изцяло подкрепя териториалната цялост на Украйна. И че никога не е признавала, нито ще признае Крим за част от Руската федерация.

Вярно е, че Ердоган има много проблеми с кюрдите, които искат да се отделят от Турция и да основат своя държава. Но, турският държавен глава сам си е виновен за неотстъпчивостта на кюрдите. Понеже не намери никакъв друг лост за въздействие, освен изпращането на армията срещу кюрдските поселения и организиране на кървави погроми над кюрдите, които, според Ердоган, уж са част от турския народ.

После, Владимир Путин преди няколко месеца спаси живота на Ердоган от американски преврат, който целеше да го ликвидира. И минималното чувство на благодарност, както и желанието му, уж да е съюзник с Русия, го задължаваха, ако не иска да признае Крим, поне да си мълчи. А не да крещи на всеослушание, че Турция ще подкрепя с всички сили целостта на измислената държава Украйна и няма никога да признае Крим.

Но това съвсем не е всичко. Както знаем, Ердоган няма никакви политически спирачки. Затова, на втората среща с Порошенко в Истанбул, турският лидер прие предложението на Порошенко да въведе турски войски в Украйна, уж като „миротворческа“ мисия.

Само че всички видяха в Сирия, що за „миротворец“ е Ердоган. Нещо повече. На срещата в Истанбул, той се договорил с Порошенко да заеме страната на Киев в спора между Вашингтон, Киев и Москва за Азовско море. Това заяви уважаваната руска информационна агенция РИА Новости.

Припомняме, че наглите янки искаха да нахлуят и в Азовско море, за да правят военни учения с Украйна, макар че Киев не е член нито на ЕС, нито на НАТО. Москва забрани влизането в Азовско море, понеже то е критично важно за нейната отбрана.

Но какво го интересува Ердоган, отбраната на Русия? Той обяви, че Турция нямало да остане встрани от „пълзящата агресия в Азовско море“. Чия пълзяща агресия? Очевидно на Русия. Значи Ердоган смята Русия за агресор и в същото време за съюзник на Турция. Кое от двете е вярно, трябва да питаме Ердоган. Макар че едва ли ще дочакаме някакъв смислен отговор.

Ердоган не се интересува и от още нещо. От факта, че Киев иска да привлече към решаване на спора си с Москва и…НАТО. Тоест, турският президент не само подкрепя Порошенко, който избива хората в Донбас, не само се съюзява с него против Русия, но иска да намеси в този спор и НАТО.

Както се казва, с такива „приятели“ като Ердоган, на човек не му трябват врагове. И Кремъл естествено си направи своите изводи. И наблюдава много внимателно действията на Ердоган. И вече не му се доверява за нищо.

За разлика от нашия Борисов, който продължава да ходи при Ердоган и да се целува с него. Въпреки хилядите примери, че Ердоган мисли само за себе си. И не само в отношенията с Русия.

Нека си спомним грубата намеса на бившия турски посланик в президентските избори в България. И опитът на Лютви Местан да създаде изцяло протурска партия в нашата страна, която да изпълнява само нарежданията на Ердоган.

Но…, развихрилият се Ердоган, скоро ще попадне между Сцила и Харибда. И ще бъде прегазен. Просто защото никой няма да може да се довери на думата му. Нито Русия, нито САЩ, нито Запада.

Такава е съдбата на самозабравилите се султани, които искат да направят нова Османска империя. Дано и Борисов замине заедно с него, че вече ни дотегна и от двамата.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

1 thought on “КОВАРЕН план на Ердоган принуждава Русия… Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

  1. Аз знам на коя страна да воювам нека да се почва вече, че цирка е отекчителен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *