Кой избра Кошлуков? На кого ще служи? Вижте размазващите коментари на известни българи

България отблизо

С три на два гласа Емил Кошлуков стана шеф на БНТ.

За него гласуваха председателят на съвета София Владимирова (номинирана от ГЕРБ), Бетина Жотева (назначена от президента Росен Плевнелиев) и Розита Еленова (номинирана от БДЦ). Не го подкрепиха Иво Атанасов (БСП) и Ивелина Димитрова (назначена от президента Румен Радев).

Гласуването ясно показва чий кандидат е големият „демократ“ и каква политика ще има БНТ. Още отсега е ясно как ще върти опашка пред управляващите и как ще бъде поредната медия, ближеща подметки.  Медия, за която плащаме ние. С данъците си!

Ще преобладава антируската риторика, хвалбите към министрите, а Борисов ще ходи там по чехли да дава интервюта, пък когато няма време, репортерите ще следят всяка негова стъпка.

Ето част от коментарите в социалните мрежи:

Владимир Береану:

Вчера /04.07/ писах във Фейсбук:  „Гледах изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНТ. Сашо Диков се представи блестящо и очевидно е най-квалифициран и полезен за обществената телевизия. Но настоящия СЕМ е частично купен от един мастит депутат, а неговия и на управляващите кандидат, е Кошлуков. Предвиждам смазваща негова победа с 3 на 2 гласа. Така БНТ ще отиде в историята….“

Днес /05.07/ Кошлуков бе избран за генерален директор на БНТ с 3 на 2 гласа. Така СЕМ показа среден пръст на всички, които се надяваха БНТ да стане гледаема телевизия.

Предполагам, че новия шеф ще ми предложи едночасово предаване „Маг Владо“ на мястото на „Стани богат“, което той маха.

Стела Банкова:

На какви условия трябва да отговарят кандидатите за шефско място в телевизия ?

Първо – да са взели кредит от 100 хиляди долара от банка и да отказват да го погасят.
Второ – да покажат среден пръст от телевизионния екран.

Илиян Василев:·

Между отсъствието на българския турист на Слънчев бряг и отсъствието на българския зрител пред екрана на БНТ има пряка причинно следствена връзка. Мутризацията на българската политика. Купен СЕМ – три на два гласа, точно както при избора на БНР.
Пеевски и Борисов разцъкват помежду си постове и медийна власт.
Разликата е, че отсъствието на българина от Слънчев бряг ги удря по джоба, а отсъствието на българския зрител от БНТ /която според концепцията на Кошлуков трябва да загине – защото не трябва да привлича реклами и трябва да закрие най-добрите си предавания/ няма значение – защото бюджета плаща.
Арогантността им мина всякаква мислима и немислима граница.
И тъй като няма да чакам някой да ми организира – следващата седмица съм с протест пред БНТ. СЕМ девойките са вече купени. Няма смисъл.

Виктория Тинтерова:

Архитектката Х. е пълна с идеи, както матракът с мемори пяна. Така е и в министерски съвет, и в парламент, по кметства – глави, пълни с пяна.
Днес, например съобщиха новината, че почват да мият софийските улици.
А зам кмет на Велико Търново ще обръща нивото на прясно ремонтирана улица, че да не се наводняват магазини. Нивото ще обръща!
А Кошлуков станал официален директор на БНТ.
А Баце дава 2 млн за борба с комарите, ама няма на кой, че нямало препарат…. Или сега му измислят цената?
А по телевизорите даже пяна нямат в тиквите.
Ни мемори, ни никва.

 

Николай Белалов:  

Субсидията е само дребен щтрих от поредица стъпки за еднолична власт на капитала. Избраха Кошлуков за БНТ?!?

Източник: Фрогнюз

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *