Кой и защо отстрани Валери Жаблянов от Изпълнителното бюро на БСП?!

България отблизо

„БСП е всичко друго, но не и партия с едноличен режим на управление в момента“.

Това заяви категорично депутатът от левицата Александър Симов.

Депутатът от БСП Александър Симов коментира в „Здравей, България” по NOVA отстраняването на Валери Жаблянов от Изпълнителното бюро на партията, което беше гласувано в неделя на Пленума на левицата

Валери Жаблянов не изчезва никъде. Той остава народен представител.

Не смятам, че изваждането му от Изпълнителното бюро на БСП означава край на обществения му живот. Не сме го изгонили. Това беше предложение на Корнелия Нинова.

Има няколко причини за това решение. Първо, липсата на доверие към неговата дейност. Второ, той отсъстваше от заседанието на последната парламентарна асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Това беше важно гласуване, а той не беше там. Не беше уведомил ръководството на БСП достатъчно рано, че няма да присъства, за да може да пратим негов заместник”, обясни Симов.

Той каза още: „Тази митологема за едноличния режим на управление упорито се налага от всички хора, чийто личен интерес е засегнат по някакъв начин.

БСП е всичко друго, но не и партия с едноличен режим на управление в момента.

Пресен пример е листата за европейските избори, Нинова излезе с една листа в Националния съвет, но Пленумът я пренареди. Примерите за това са безкрайни. Дори Валери Жаблянов, убеден съм, няма да може да посочи един пример за едноличен режим на управление”.

Симов е категоричен, че това не е „изритване на инакомислещите” и подчерта, че Валери Жаблянов е член на Националния съвет, а Корнелия Нинова има право да избере екипа, с който да работи, тъй като „той представлява нейната визия за това накъде трябва да върви БСП”.

Александър Симов каза още, че темата с оставката на лидера Корнелия Нинова вече не е актуална, а тя много добре е обяснила защо оттегля оставката си и какво е провокирало действията./vesti.bg/

Александър Симов е прав. Корнелия Нинова има пълно право да подбере екипа, с който ще ръководи БСП, понеже тя носи цялата отговорност за победите и провалите в партията. Така че сме сигурни: Ако Жаблянов беше начело на партия и той би поискал сам да подбере екипа си.Затова няма нищо сензационно във факта, че същото прави и Корнелия Нинова.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *