Кой прецака 200 хиляди българи? Умишлен ли е фалитът на застрахователната фирма „Олимпик“? Ето каква тесла ни готвят от бранша!

България отблизо

Клиентите на застрахователна компания „Олимпик“ ще трябва да сключат нови застраховки до петък!

От събота  200 000 българи, които са си платили „гражданската отговорност“ там  остават без задължителната застраховка и подлежат на солени глоби!

Това заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи  Светла Несторова и буквално постави в шах хиляди шофьори.

Тя обясни, че  „ЗК „Олимпик“ е кипърска компания и не членува в Асоциацията. Не членува, обаче развива дейност основно в България.  Не знам дали става дума  за умишлен фалит, или истински, каза Несторова, но допълни, че кипърската фирма е предлагала нереално ниски цени на пазара и затова много шофьори са се насочили към нея.

Доста странно е защо цяла асоциация от застрахователи е мълчала, докато кипърска фирма им е правила дъмпинг?

Защо никой не се е сетил да сезира Комисията за защита на конкуренцията?

Как така родни и чужди фирми са се оставили да им бъдат измъкнати 200 хиляди шофьори изпод носа?

Това се питат всички, които в момента стоят по курорти и вместо да си почиват, трябва да виснат да се застраховат отново?

Ама от фалиралата фирма трябвало да ги компенсират! Трябва, но ако някой подаде жалба. А българинът предпочита да плаща, вместо да се главоболи с жалби, които ще потънат в блатото на правосъдната ни система.

Явно точно на това се е разчитало и кипърците са се измъкнали безнаказано.

Някои предполагат, че са прибрали парите от застраховките и са се измъкнали, като преди това са сключили тайна сделка с нашенските компании. Защото сега те ще спечелят двойно. Народът ще хукне да се застрахова и ще даде два пъти пари за едно и също нещо. И този път, те ще отидат в Асоциацията.

В същото време г-жа Несторова намекна, че „гражданската отговорност“ трябвало да поскъпне с поне 100 процента, за да получат пострадалите по-добри премии.

Пострадалите, или застрахователите?

С този странен фалит не ни ли подготвят за новите цени? И не ли ни пращат отново да пасем трева?

Как така 200 хиляди души трябва да платят два пъти застраховката си?

Щом имат документ, тези, които са издали разрешителното на „Олимпик“ да му мислят! Не може самата фирма да не е застрахована. Не може да няма финансови регулатори, които да решат проблема. Ами ако и новата фирма, която шофьорите изберат, фалира? Ще плащат всеки месец ли?

Случаят много прилича на този с КТБ. Вдигна се много шум, но го отнесе само народът.

Сега пак се шуми, колкото да не излезе, че държавата не реагира, а народът пак ще плаща.

И ще мълчи.

Което в случая е най-страшното!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Кой прецака 200 хиляди българи? Умишлен ли е фалитът на застрахователната фирма „Олимпик“? Ето каква тесла ни готвят от бранша!

  1. Защо ли намирисва на подлост? Но си е! Какво ли трябва да стане, та народа наистина да възстане?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *