Кой стреля по Петър Низамов – Перата? Последни разкрития!

България отблизо

Петър Низамов – Перата, който бе прострелян в първите минути на тази нощ в Бургас, хвърли и медии и полицаи в размисли. И мълчание.

В момента информацията е оскъдна, тъй като медиите не желаят да раздухват случая. Те се осланят единствено на суха полицейска информация и я поднасят предпазливо.

Причината е, че миналата година Низамов заведе сума ти дела срещу вестници и сайтове, че са му причинили душевни терзания.  Делата срещу всички са заради публикувана официална информация в пресбюлетина на полицията, свързана с побой в дискотека „Джубокс“ през 2012 год. Тогава Низамов беше задържан и му беше  наложена мярка постоянен арест. Година по-късно обаче тримата обвиняеми бяха оправдани, а след няколко години той се сети, че е получил душевна травма от публикациите и започна да съди бургаски медии, искайки по 15 хиляди лева обезщетение от всяка.

Перата беше разследван и  за граждански арест на трима емигранти от Афганистан, станал край границата ни с Турция миналата година.

Случаят стана известен, след като самият Низамов се похвали с видеоклип в социалната мрежа, че вързал тримата със свински опашки. Прокуратурата се самосезира, но заради лошото качество на записа, направен с мобилен телефон, не можа да докаже кой е вързал тримата потърпевши и отговаря ли на истината клипът.

Съвсем логично бургаските медии в момента не тиражират нито една версия и не извършват журналистически проучвания, а поднасят само сухата информация от пресбюлетина. Дори не припомнят, че той посегна на техен колега

Снощи негови близки съобщиха, че е в тежко състояние в операционната на бургаската болница и има опасност за живота му.

Час по-късно  той влезе в профила си във Фейсбук и написа. „Преди час направиха опит да бъда убит пред дома ми ! Сигурен съм, че е поръчка от правителството ! Прострелян съм 8 пъти с бойни патрони , но съм жив!“

По последни данни на потърпевшия и очевидци нападателите са били трима. Намерени са четири гилзи. Низамов е ранен в краката и лекарите твърдят, че е прострелян на две места.

И докато журналистите в града дружно мълчат, то няколко версии се въртят упорито в коментарите под кратките статии. Хората недоумяват как трима души изстрелват 8 патрона от боен пистолет и уцелват жертвата само в краката. При това от неголямо разстояние, тъй като го приближили и се представили за…полицаи.

Килърите или са били страшно некадърни и за пръв път виждат оръжие, или съзнателно са се целили долу, искайки само да го сплашат. Причината най-вероятно са неуредени сметки, категорични са част от коментиращите. Други твърдят, че това е свързано с бизнеса му, но така и не става ясно какъв по-точно бизнес има. Трети намесват неизвестна жена, заради която станала престрелката, а четвърти я определят като поредната пушилка.

До момента няма задържани за покушението върху поредния герой.    Приятелите му веднага започнаха да постват окуражителни слова.

„… Знаем че няма да се откажеш от борбата за справедливост и те благославяме да те пази Бог от всяко зло, Пера! Бързо се възстановявай момче и дерзай за правда и за свобода! “

„… Всичко това, което е направено срещу Перата, е умишлено. И зад това стоят хора отгоре… Те са виновни за всичко, защото явно си им трън в очите. Братле пожелавам ти много бързо възстановяване. С теб сме брат! “

Засега обаче има много версии, но нито една не е потвърдена.

Едно е ясно.

Никой не е целял убийството на Низамов.

Тогава каква е целта на среднощния екшън?

Полицията е предпазлива и официален отговор няма.

За сметка на това слуховете в интернет се разпространяват мълниеносно и читателите са вече тотално объркани защо е било нужно трима души да преследват Перата, да стрелят некъдарно в него от няколко метра и да го оставят жив, след което да изчезнат безследно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *