Кольо Колев категорично: Българите в чужбина да се ВРЪЩАТ! Или да не гласуват за парламент!

България отблизо

Въвеждане на принципа за уседналост предлага социологът Кольо Колев.

„Нашите сънародници в Мелбърн, Аделаида или Ню Йорк, които живеят там и плащат данъци там, не би следвало да имат същото избирателно право като нас, хората, които живеем тук“, заяви той.

Политиката е разговор къде да отидат парите от данъци, подчерта Колев. Затова той смята, че решенията трябва да се вземат от тези, които са пряко засегнати от случващото се в българската политика и икономика.

Затова трябва да има принцип на уседналост и за парламентарен вот, както има принцип за уседналост при местния вот. Според него изключения могат да се направят за командировани българи.

По думите му, принципът е , за да имаш право да гласуваш за парламент, трябва да си живял в страната поне шест месеца в рамките на последната година.

А попитан как ще обори твърдението на сънародниците ни зад граница, че пращат пари на близките си тук и така допринасят за икономиката, Кольо Колев заяви: „По същия начин може да кажем, че руските туристи трябва да могат да гласуват тук, защото идват, харчат много пари и допринасят за икономиката на страната.“

Не е въпросът какво изпращат, важно е да живееш тук и да си пряко засегнат от това какво ще се случи с теб“, посочи още той.

Утре ще си изберем някой пореден идиот да ни управлява – кой ще плаща? Кой ще страда от това? Моят сънародник в Мелбърн или аз“, попита още социологът.

Иначе той е на мнение, че машинното гласуване няма да реши проблемите на избирателната ни система. Особено ако е в смесения вариант – хем машинно, хем ръчно гласуване. Това даже ще утежни проблемите, убеден е Колев. Понеже смесеният вариант е  допълнително финансово бреме за държавата.

Прав ли е социологът? Разбира се, че е прав. Който е решил да напусне страната и да отиде в чужбина, е длъжник на родината си. Понеже нашата държава е дала много пари, за да получат всички добро образование. А после, образованият от нас емигрант, работи за икономиката на чужда държава.

От 1990 г. досега, почти 2 милиона българи напуснаха нашата страна. Още един милион се готвят да я напуснат. Вярно, че голяма част от тях бяха принудени от безработицата и мизерията тук. И можем да им съчувстваме, че ходят немили-недраги из чужбините. Но…въпреки всичко, това е техен избор. Защото можеха да останат тук. И заедно да се борим, за да изкараме държавата си от блатото на мизерията.

Да не говорим, че докато те работят и в замяна получават що годе сносен живот в чужбина, то ние се гърчим тук години наред. И не се отказваме от борбата за България. Затова не е справедливо някой, който не е изпитал на гърба си страшната мизерия, в която живеем, да решава вместо нас, кой ще ни управлява. И как трябва да се развива страната ни в бъдеще.

Затова, с всичкото уважение към нашите сънародници в чужбина, те не трябва да се месят в местните или парламентарни избори. А ако искат да гласуват, ами нека се върнат в България. Ама нямало работа. Щом няма работа, ще излезем по улици и площади. Всички заедно. Докато не се промени системата, която убива българския народ и България.

И тогава няма да сме най-бедната и най-бързо изчезващата нация на света.

Но, за да стане това, трябва българите да мислят освен за себе си, и за своята родина. Защото като бягаме от страната, ние унищожаваме България със собствените си ръце.

Автор Иво Македонски, istinata.net

 

 

 

Tagged

4 thoughts on “Кольо Колев категорично: Българите в чужбина да се ВРЪЩАТ! Или да не гласуват за парламент!

  1. Пълни абсурди! Щом един Човек е Българин има конституционни права… Допълнителен е въпросът какво значи това „двойно гражданство“ и къде то е възможно?! Та всеки БЪЛГАРИН, НЕ американски, турски, германски, френски….. гражданин , има правото да гласува… Цитираните в статията 2 милиона работещи по света, в повечето случаи нямат двойно гражданство, но Цветелина Бориславова е Ирландски поданик и не трябва да може да гласува! Ясен ли съм? Това е ако трябва да сме „законни и справедливи“, другото е умишлена шумотевица за бизнес, а правенето на пари заради самите пари е углавно и Божие престъпление!

  2. Господине Кольо Колев, вие можете да си позволите лукса да останете в България, защото имате сигурни и нелоши доходи. Аз заминах на 58-годишна възраст, защото нямах работа, съпругът ми беше болен и се нуждаеше от средства за лечение, бяхме затънали в кредити и борчове… Съпругът ми почина и ми определиха наследствена пенсия от 112 лева, за почти 8 години тя нарасна до 150 лева (Какъв напредък, а?) И сега работя в чужбина, за да придобия право на пенсия, защото в България няма никога да го постигна. И имам само българско гражданство и постоянен адрес в България. И не съм съгласна с вас. Защото проблемите на Родината ми са и мои проблеми. Защото, ако ние в чужбина нямаме право на глас, раздутата администрация и купените цигански гласове ще циментират системата. А невъвеждането на електронното гласуване дава възможност на същата тази система да „гласува“ от наше име, използвайки постоянния ни адрес и личните ни данни, които са вписани в избирателните списъци. Така че, вашето писание, господине, е открита подкрепа на статуквото!

  3. Абе „Ученият“,що не забраните на българите, които се трудят в чужбина да пращат пари в България.
    Не оценявате ли че ако не са те няма да има кой да ви пълни гушките като на пеликанчета.Нали ще изпукате от глад до един ако спре този приход,ама той ще спре много скоро защото старите измират и няма да има на кого да се пращат.

  4. Три милиона българи са в Чужбина! По-интелигентните и съобразителни българи които първи видяха стагнацията и упадъка настъпващ в България. Поради това средната интелигентност от тестовете в България падна на 90 точки според статистиката? В Европа е 100-120 точки. И тези „експерти“ искат да изключат Най-съобразителните и Предвидливи хора от гласуване???… Май в България останаха само Идиотите?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *