Корнелия Нинова: Атаката срещу президента е израз на страх и паника!

България отблизо

Случващото се с президента е вредно и опасно и цели отстраняване на ярък политически опонент без оглед на последиците.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група, предаде Агенция „Фокус“. Заедно с нея на трибуната се качи ръководството на парламентарната група на партията.

Според нея, последните няколко години държавата, обществото, влизат от криза в криза.

По думите и, в медицината това се казва „полиорганна недостатъчност“.

„Когато органите на едно тяло спират да функционират, знаем какъв е изходът. Такава власт може да се запази само със страх, натиск и репресии. Със затваряне устата на смелите и инакомислещите. Бяхме свидетели през годините на това. Първо се започна с нас от опозицията. На множество проверки бяха подложени колеги без основание. Години наред ви се втълпява, че няма алтернатива. Не, не е така,“ заяви Нинова.

Властта мина и през бизнеса, когото също подложи на натиск и страх, мина през протестиращите и стигна дотам да обгазява свободно протестиращи българи срещу политиката на правителството. Не ви стигна това – насочихте си и стигнахте до най-високото равнище – президента на държавата“, коментира Нинова.

„Уважаеми български граждани, как мислите, ако президентът беше един послушен, безобиден и съгласен човек, дали щяхме да слушаме в ефир СРС вчера? Сигурно не. Да оставим настрана, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в държавата, но искаме да кажем нещо много важно“, каза Корнелия Нинова.

„Уважаеми управляващи и представители на съдебната власт, огласяването на СРС е закононарушение, поне по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президента и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е уж юридически акт с политическа цел: отстраняване на ярък политически опонент, без оглед на последиците. Това е разрушаване на институциите. Случващото е вредно и опасно. Уважаеми българи, живеем в нестабилност в България, създадена от управляващите“, заяви Корнелия Нинова, цитирана от epicenter.bg.

Според нея, сега ГЕРБ е започнал институционална война.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *