Корнелия Нинова: Имаме план за спасението на България! БСП не се страхува от предсрочни избори!

България отблизо

България има нужда от ново управление, което да се опира не на напълно некомпетентни калинки, а на експертизата, която нашите блестящи специалисти имат в изобилие. Само трябва да им дадем възможност да разгърнат знанията си в полза на българските граждани.

Това беше лайтмотивът в интервюто на председателя на БСП Корнелия Нинова, което бе излъчено в Сутрешния блок на Нова телевизия.

„Кризата с водата е национален проблем и не е само в Перник. Дължи се на некомпетентното управление на сектора в национален план“, допълни тя.

Според Нинова решението за холдинг, който да сложи под шапката си всички ВиК-дружества, е взето в кризисна ситуация и изглежда „малко паническо“.

„Този холдинг няма да обхване цялата национална система. Големи ВИК дружества остават извън това. Много повече пари трябват от 1 млрд. А тези пари ги няма в бюджета. Трябва да видим откъде ще дойдат и как 400 язовира са в пред аварийно състояние. Къде са 500-те милиона, дадени за тях“, пита лидерът на БСП.

ГЕРБ трябва да отговарят на въпроси и да дават обяснения. Смятам, че в момента те отклоняват вниманието с изказвания от рода на „това е саботаж“, „опозицията замисля сваляне на легитимния кабинет“.

Ние не се страхуваме от предсрочни избори. Тези приказки са просто опит на ГЕРБ да се задържат във властта. Служебният кабинет трябва да положи всякакви усилия да се решат проблемите, заяви Нинова, след като вчера левицата внесе четвъртия вот на недоверие към правителството.

„Утре сме поканили всички големи, известни и авторитетни хидроинженери и специалисти, които са строили тези съоръжения. Утре всички те ще бъдат на „Позитано“. В момента политиците трябва да стъпим на експертиза, а не на популистки предложения.

Трябва утре да чуем хората, които са строили тези язовири, за да преценим заедно ситуацията. Дали Бели Искър ще издържи? Там има проблеми със стената,“ предупреди Нинова.

Според нея, приоритет в момента е да се ремонтира стената на яз. Бели Искър, защото има риск да създаде огромен проблем за столицата. Тя отбеляза, че този, който отговаря за нея, трябва да понесе отговорност, след като не е направил ремонт навреме.  „Представете си, че нещо стане с тази стена. Една криза не може да се гаси с потенциална нова криза. Не искам да кажа на глас какъв проблем може да стане. Ако стената поддаде и се скъса.

След земетресението в Самоков, се обадих на кмета и той ми каза, че най-големият му страх е стената на язовира. Това е голяма опасност“, каза още Нинова.   „Не е работа на политиците да казват какви тръби и къде да се слагат. Управлението на един сектор, както и на цялата държава, трябва да се опира на експертизата“, обобщи лидерът на социалистите, цитирана от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *