Корнелия Нинова: Питам главния прокурор от името на перничани!

България отблизо

След отмяната на срещата зададох въпросите от името на перничани писмено до главния прокурор. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в Перник, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„На 29 декември проведохме среща с жители на Перник, общински съветници, кметове на населени места и обсъдихме кризисната ситуация. Тогава бях упълномощена от тях да поискам среща с главния прокурор, да потърся информация водят ли се разследване за кризата в Перник, срещу кои длъжностни лица, за какви престъпления. Хората искаха да се поеме отговорност и виновните да бъдат разследвани“, обясни лидерът на левицата.

„Поех този ангажимент и от тяхно име поисках срещата с г-н Гешев, като се ангажирах след нея да се върна обратно и да дам информация. Както знаете, днес тази среща беше отменена. Това е работа на главния прокурор. Той преценява с кого да се среща и с кого не. Нашата работа по искане на жителите на Перник е да търсим истината и да търсим справедливост. За това след отмяната на срещата зададох въпросите от името на перничани писмено до главния прокурор“, каза Нинова.

„Те са:

– Има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза в Перник, ако има такива, срещу кои длъжностни лица са те и по кой член на НК?

– Води ли се разследване по договора за ремонт на стената на яз. „Студена“ на стойност 32 млн. лв.?“, обясни още Корнелия Нинова./Източник epicenter.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *