Корнелия Нинова ШАМАРОСА яко ДПС! Ето КАКВО се СЛУЧИ!

България отблизо

Лидерът на БСП попита Карадайъ, ако правителството на Борисов, според ДПС, е вредно за България, защо го спасяват няколко пъти.

Корнелия Нинова припомни още, че правителството е било спасено от ДПС, включително в нощта на приемането на Изборния кодекс. „Чухме от г-н Цветанов, че или им давате кворум, или си отиват и правителство, и парламентът“, шамароса Нинова марионетката на Доган, Карадайъ.

Това се случи на живо в ефира на предаването „Панорама“, по Българската национална телевизия.

Необходима е промяна – стабилност имаме в бедността, в неравенствата, в битовата престъпност, в срива на икономиката и такава не ни трябва, посочи Корнелия Нинова, цитирана от epicenter.bg .

ГЕРБ управляват в последните 10 години и не могат постоянно да се оправдават с миналото„, допълни Нинова. „От половин година имаме „Визия за България“. Къде са ви програмите, господа, за да седнем да говорим?“, обърна се тя към гостите в студиото – Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ.

По отношение на срещата с кметовете във Видинско и заплахите към тях да не се срещат с нея, Корнелия Нинова заяви, че в социалните мрежи може да се види видео от цялата среща, в която кметове на БСП, независими кметове и кметове на ГЕРБ, публично и пред телевизията казват: „Нас ни притискаха да не идваме на срещите“.

Нинова опроверга Цветан Цветанов и заяви, че позицията на БСП за Венецуела е за ненамеса. „Позицията на БСП е същата като на ООН, а тя е ненамеса във вътрешните работи“, каза още лидерът на БСП.

Подходът на БСП е принципен, не силов – предсрочните избори не могат да бъдат цел, а средство за смяна на управлението и промяна“, подчерта лидерът на БСП.

По думите й, цел може да бъде смяна на управлението и промяната. „Това е цел. Да промениш системите. Да промениш за по-добър живот. Ние ясно сме заявили своята позиция. Казали сме преди четири или пет месеца, да искаме предсрочни избори“, каза още Нинова.

„Много се говори тези дни, защо БСП е напуснала парламента. Много неверни неща се твърдят. Напуснахме по три причини. В онази нощ, когато се гласува кодексът, управляващото мнозинство грубо наруши законите на България. Например – наруши действащия закон да има машинно гласуване във всички секции. Наруши закона, който изисква да бъде сменена ЦИК. После грубо посегна на граждански права, например на преференциалното гласуване, което всъщност е правото да разместваш предложените имена в партийните листи. Наруши и нещо още по-важно. Правото по съдебен ред да обжалваш решение на някоя от избирателните комисии. Това е сериозно нарушение. Третото, заради което напуснахме е, че това стана не в диалог с партиите. Нинова обърна внимание още, че в нощта на приемане на Изборния кодекс, е имало див пазарлък в полунощ, по стаите на парламентарните групи.

Г-н Цветанов казва: ДПС поиска от нас да махнем преференциите. ДПС казва: Ние искахме машинно гласуване. Валери Симеонов казва: Бях свидетел на сделки.

А всъщност, посочи соцлидерът, тези пазарлъци са брилянтен образец на модела на Прехода и задкулисието.

Корнелия Нинова сензационно обяви още, че БСП също е получила оферти да участва в задкулисните пазарлъци между партиите. „Разбира се, че ги отказах всичките, добави тя.

Г-н Цветанов казва, че трябва да се чуват аргументите на другите, продължи Нинова. Ами ние  16 часа представяхме нашите аргументи. Никой не ни чу. Решиха си го, махнаха преференциите, сега им наредиха друго, и затова правят точно обратното“, допълни още лидерът на БСП.

Според нея големият въпрос не е за БСП, за ГЕРБ или за ДПС.
Ние напускаме, защото искаме върховенство на закона независимо от тесните партийни интереси на всяка политическа формация“, каза Нинова. Тя призова да се сложи край на това задкулисие. „Това са нашите позиции“.

„Единственото, което искаме, е да има честни избори и всеки да гласува свободно. Не агитираме да се гласува за БСП, а да се гласува свободно. Затова и нашата крайна цел е да се възстанови върховенството на закона, повтори Нинова.

Предсрочните избори не могат да бъдат цел, а средство за постигане на цел. Разбира се, предсрочните избори са задължителни, защото държавата се срива. Такава е диагнозата на болестта.

Но ние няма да подкрепим предложението на ДПС за съставяне на програмен кабинет, защото е абсолютно неприемливо за нас. Това отново е разпределяне на властта в ущърб на народа и тогава именно народът ще стане истинската опозиция“, коментира още Корнелия Нинова.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Корнелия Нинова ШАМАРОСА яко ДПС! Ето КАКВО се СЛУЧИ!

  1. Много силно изказване! Не съм и фен на Нинова, но тук уцели направо в десятката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *