Костов в ЛУДА паника: Разбойническата приватизация вещае ЗАТВОР!

България отблизо

Бившият премиер Иван Костов се опита да използва регионално радио като  щит, за да се скрие от неудобните въпроси на журналистите за криминалните приватизационни сделки на „Кремиковци“, БГА „Балкан“, „Нефтохим“ и много други предприятия, които бяха харизани на безценица по време на злощастното му управление.

Менторът от „Драгалевци“ се стовари в хотел „Верея“ в Стара Загора, където репортерите  го посрещнаха с въпроса: Не се ли чувствате неудобно от това, че проведената по Ваше време приватизация погуби златни български предприятия и обрече на мизерия десетки хиляди работници?

„Няма да ви отговарям на въпросите! Никакви отговори няма да ви давам!“, развика се Костов.  Журналистите не се отказаха да го питат и му зададоха въпрос дали се чувства неудобно, че е бил съветник на фараона Цветан Василев, който доведе КТБ до фалит и в момента е подсъдим за източването й. „КТБ е създадена от други хора, а не от Цветан Василев. Нямам отношение към генезиса на тази банка“, тросна се Костов, а след това обърна гръб на пишещите братя и побърза да нахълта в хотелската зала.

Репортерите, обаче не се отказаха и попитаха Костов как ще отговори на твърденията на бившия главен прокурор проф. Никола Филчев, който в интервю пред БЛИЦ обяви, че Костов го чакат две години затвор, защото е плагиатствал от негови статии в списание „Съвременно право“ през 1995 г.?

Вчера Костов йезуитски се опита да каже, че не е преписвал от Филчев, а държал реч за състоянието на престъпността през 1997 г., в парламента. Истината, обаче се оказа съвсем различна, защото днес проф. Никола Филчев отново посочи писаните от него статии през 1995 г., които Костов е плагиатствал в мемоарната си книга. Затова днес си пролича, че Костов е притеснен и уплашен, понеже може да заблуди един автобус хора за това колко велик премиер е бил преди 20 години, но няма как да излъже българските граждани, които с гласовете си го изпратиха в пенсия.

Остава му утешението, че натрупаните по време на престоя му в политиката пари, ще му стигнат за няколко живота. Независимо, че жена му Елена имаше нахалството да се оплаче, че когато й запорирали пенсията в КТБ, не могла да си купи хляб и мляко от кварталната бакалница./Блиц/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *