Кървавата луна ще си играе жестоко с нас. Вижте какво ни чака!

Лайф зад паравана

 

Кървава луна!

Да внимават всички, на които луната може да повлияе на поведението и психиката! Или така наречените тайни лунатици.

Колкото и да няма доказателства за такова въздействие, всички ние сме малко или много подвластни на Луната и нейните цикли. Астролозите съветват да не се отправяме на далечни пътешествия, да не караме автомобила си, да не купуваме важни за дома неща, да не злоупотребяваме с алкохола, както и да не посещаваме места, където се събират големи групи хора. Влиянието на кървавата луна започва да се усеща три дена преди това и се усеща още три дена след това. Хубаво е да внимаваме през това време, защото чувствителните от нас могат да проявят емоционална нестабилност, раздразнителност, както и атаки на немотивирана агресия.

За първи път от 150 години насам на 31 януари 2018 г. ще има съчетание между пълно лунно затъмнение и второто за месеца пълнолуние, наречено синята луна. Тя ще е и суперлуна, тъй като ще се намира на по-малко от 364 000 км от Земята. Поради затъмнението тя ще е червена (кървава). Цветът и неговата наситеност ще зависят от степента на замърсяване на въздуха, както и от температурата. Само една нощ преди пълнолуние Луната ще е в най-близката си точка до Земята (перигей), когато изглежда с 14% по-ярка, отколкото е в най-далечната си точка (апогей).

Затъмнението ще е с продължителност 3, 5часа. Пълното затъмнение ще бъде за 77 минути.

Лунното затъмнение ще бъде частично над  Централна Северна Америка, Западна Азия, Близкия изток, Индия и Източна Европа. От Северна Америка може да бъде наблюдавано сутринта на 31 януари, а от противоположната част на света – при изгрева на Луната.

Гледката ще бъде наистина зашеметяваща – да и се насладим, защото следващата такава ще е чак след десет години!

Според някои лунното затъмнение е най-подходящото време да се откаже човек от пороците си, като цигари, алкохол и хазарт. Ако не успее да се отърве от лошите си навици по време на затъмнението, спукана му е работата чак до следващото!

Защо пък да не пробва човек?

Може и да има ефект.

А ако ли не – поне ще е направил опит в най-подходящия момент.

Автор Ели Комитска,  istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *