Кървав протест залива днес България! Искат оставката на правителството! Виж тук:

България отблизо

Протест залива днес улиците на София, а властта трепери.

Еколозите излизат в защита на Национален парк „Пирин“, а на помощ им идва съпредседателката на групата на Зелените в ЕП Ска Келер.

Разлюляни от възмущение платени медии тръбят, че  тя щяла да  иска оставки на български министри и ще блокира кръстовища. И питат в качеството си на каква пристига и защо ще буни мирните българи.

Те, българите, отдавна протестират, обаче досега медиите се правеха, че протести няма. И от време на време пускаха по някоя снимка на самотен еколог с плакат.

В момента обаче положението е напечено и придворни журналисти се хвърлиха да плюят протеста преди изобщо да е започнал. Те се навряха чак във Фейбук профилите на организаторите и ги обвиниха, че искат кръв. И цитираха пост в дискусия.   „Това става само с кръв“, „ преди се отделихме от пичовете с качулките, а трябваше да им помогнем”, „ тук няма да отправяме призив за публичен  бой, за да не научат ченгетата” , цитират „потресените“ журналисти.

Между другото подобни диалози има в почти всяка политическа дискусия в социалната мрежа, но са извадени от контекста само тези на еколозите. И на зелените.

” До момента полицията и службите за сигурност не упражняват своите законови правомощия, за да спрат това, което се случва“ – вие известен вестник. „Вече няколко пъти се намекна из Фейсбук,  че става въпрос не за екология, а за политически акции, които имат за цел  дестабилизация на страната, обаче  правоохранителните органи  не реагират. Защо?“ – питат на придворните сайтове.  Доскоро организаторите на протеста от  коалицията „За да остане природа в България”, се кълняха, че в действията им няма политика, а само екология.

Даже един от лидерите на коалицията, Тома Белев, заявяваше, че тя  не се занимава с политика, но после призна в интервю, че  това са политически протести, а колегите му  Асен Генов и Манол Глишев, обявиха в социалната мрежа, че нещата няма да се променят с „разходки по площада“, припомнят журналистите.

Те проследили профила на  Манол Глишев във Фейсбук и цитират : „Да, протестът е политически.  Искаме властта.  А важно ли е  дали я искаме наистина? По-важна е природата.”. В друг пост той пита – „А ако вземем властта с кръв”?  И допълва, че през 2009 година хората на площада се били „паркетни протестиращи”. Трябвало е да помогнат на  „на пичовете с качулките”. Сегашните шествия трябвало да се политизират, за да има резултат, защото екологията не трогвала никого.

 

Междувременно участник в националния маратон по бягане в защита на Национален парк „Пирин“ вчера поиска оставка на правителството. Това стана в Благоевград, а маратонецът е  Стоян Мавродиев, бивш  областен директор на Българската агенция по безопасност на храните.

По думите на Мавродиев, решението за промяна на статута и плана на природен парк Пирин, е на цялото правителство и не е достатъчна само оставката на министъра на околната среда Нено Димов.

Журналистите навързаха фактите и докато до вчера буквално спяха и се правеха, че протести няма, днес надуват тръбата и плашат българите с реки от кръв по улиците в София.

Проверили са не само фейсбук профилите на организаторите, но и целите им биографии, интервюта и изяви. И ги изкарват по-черни от дявола.

Защо сега?

Много ясно.

За пръв път екопротестите преминаха в искания за оставки. И то не една или две, а на цялото правителство.

През последните 25 години революциите в България стават през февруари.

Управляващите се тресат от страх.

Борисов се е покрил незнайно къде.

Впрегната е цялата медийна машина да плюе еколозите и да призовава полицията да си свърши работата понеже протестът бил политически.

И ако е политически – какво от това?

Те забранени ли са?

В момента се настройва се една част от обществото срещу друга.

Рисуват се апокалиптични картини.

Надува се тръбата, че властта била застрашена.

Че ГЕРБ може да падне!

Ужас!

Мъка!

Содом и Гомор!

Господа пишещи, ами ако хората не я искат тази власт и им писна от лъжи, какво страшно има, ако падне?

Нали уж живеем в демократична държава?

В Гърция недоволни заливат площадите всяка седмица, а у нас от едно протестче се стресна цялата шайка и придворните трубадури.

Защо?

Не ни плашете с кръв!

Нашата отдавна е изпита!

Ясно от кого…

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Кървав протест залива днес България! Искат оставката на правителството! Виж тук:

  1. Еми тогава защо Ерчо идва от съседна Турция у нас и дава АКЪЛ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *