Левите депутати се ОТКАЗВАТ от заплати и привилегии! Искат ГЕРБ да си ХОДИ!

България отблизо
Лидерът на „БСП за България“ Корнелия Нинова написа изненадващ документ до председателя на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева.
Това съобщиха от партията, от където показаха и самия документ. От него става ясно, че Нинова и народните представители от БСП се отказват от командировъчните средства, служебните коли, разходи за гориво и нощувки в избирателните си райони. Освен това те  негодуват и за още нещо.
Ето какво пише Нинова до Караянчева:
„Уважаема Госпожо Председател, Уведомявам ви, че народните представители от Парламентарната група на „БСП за България“ няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните си райони. Парламентарната група няма да получава и възнаграждения за периода на отсъствие от парламента.
Организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнаграждението на депутатите е в във Вашите правомощия. Моля, когато пристъпите към промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, да обедините Вашите предложения с внесения от мен и групата народни представители от „БСП за България“ проект за намаляване и замразяване на заплатите на народните представители (Проект на решението за изменения на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, № 854-02-66/23.11.2018 г.).

Необяснимо за мен, той не се разглежда вече близо три месеца. Смятам, че е недопустимо, в условията на нарастваща бедност и неравенство, заплатите на депутатите да се увеличават автоматично на всеки три месеца с ръст на средната заплата на страната“, завършва лидерът на БСП, цитирана от blitz.bg.

Ето това е вече достоен ход на социалистите, който подсказва, че те наистина имат намерение да се погрижат за обикновените хора в България. Нещо повече. Левите депутати искат да се възстанови справедливостта в страната, която бе отдавна унищожена от ГЕРБ. А това изисква да се възстановява справедливостта във всички отрасли на икономиката. Без да говорим, че трябва да започне ускорено развитие на промишлеността и селското стопанство, които ГЕРБ не погледнаха цели десет години.
Защото без икономика, няма доходи, няма здравеопазване, нито образование или възстановяване на армията. Така че, на работа. ГЕРБ да си ходят. Икономиката да тръгне. И гражданите на родината ни да са по-спокойни за утрешния ден.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Левите депутати се ОТКАЗВАТ от заплати и привилегии! Искат ГЕРБ да си ХОДИ!

  1. сетила се Мара да се побара,казва народа!Къде бяха до сега?30(ТРИДЕСЕТ)години?!Сега,когато народа е на улицата,всеки бърза да си купи боя!Андрешковци!!! или????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *