Лиляна Павлова: Вярвам, че има какво да дам на Европарламента!

България отблизо

Вярвам, че имам какво да дам и в Европейския парламент. Това заяви пред bTV Лиляна Павлова, която е седма в евролистата на ГЕРБ и бивш министър на европредседателството и регионалното развитие.

Мога да защитя интереса на българските граждани в европейските институции, с опита, който имам. Имам над 20 години опит в европейските фондове, програми и проекти и като експерт, и като политик. Председателството беше черешката на тортата – нещо, което ми даде възможност да усъвършенствам опита си, познанията и експертизата си на едно ново ниво„, посочи Павлова, която е кандидат, издигнат от гражданската квота на ГЕРБ.

Тя е квалифицирана, но в усвояването на чужди пари.

„Не съм член на ГЕРБ, аз съм от гражданската квота, аз съм експерт и именно тази моя експертиза в европейските политики, фондове и програми е тази, за която съм оценена, подкрепена и на която се разчита“, допълни тя.

Наистина е голям експерт. Ако има кой да дава пари.

По думите ѝ в момента Европа е в ситуация на кръстопът между реализма и популизма. „Трябва да намерим най-добрия баланс, за да отстоим националния си интерес, но да запазим Европа такава, каквато я искаме за нашите деца. Новото поколение, младото поколение, свикна с възможностите да пътуват без виза, да учат, където пожелаят, те го приемат за даденост – по-добрата инфраструктура, по-добрият начин на живот“, каза още бившият министър.

Само че този по-добър начин на живот в западните страни се осъществява за сметка на България и на другите страни от Източна Европа.

А и кой пътува без виза бе Павлова?! Децата на богатите. Защото не можеш да пътуваш с виза или без виза, ако нямаш пари.

Лиляна Павлова посочи, че по време на българското европредседателство страната ни се е доказала като обединител. „България, в един кризисен момент за Европа, се яви като обединител, може да сме новоприсъединила се държава, но показахме, че можем да бъдем обединител, който търси консенсуса и диалога по трудни теми – Западни Балкани, Турция, миграция“, коментира Павлова.

Кандидатът за евродепутат беше категорична, че темата за пакет „Мобилност“ и новите регулации за превозвачите са били засегнати по време на българското европедседателство. По думите ѝ казусът е бил обсъждан, както на политическо, така и на експертно ниво.

Мобилността е „засегната“, но ще стане както реши Макрон. Тоест, нашата възможност да изнасяме стоките си с български превозвачи ще бъде унищожена. Ще ги изнасят френски и германски. Ако има въобще какво да изнасят.

„Важно е да изпратим силен български отбор в европарламента, който да отстоява националния интерес. Там трябва да сме единни, независимо, че представляваме различни политически семейства. Призоваваме за една честна игра, един феърплей. Ние сме техните представители там, които ще защитаваме техните интереси и ще загърбим политическите ежби“, каза Павлова.

Не можем да изпратим отбор в ЕС, защото ГЕРБ враждува с всички. И нека Лиляна Павлова запомни, че ЕС не ни е никакво семейство. Защото унищожава България. Питаме, кое семейство унищожава децата си?!

Тя заяви, че призивът на ГЕРБ за единение не е опит да се заглуши скандалът „Апартаментгейт“. Апартаментгейт ще бъде заметен както всички герберски гейтове досега.

Защото ако ГЕРБ не замитаха аферите, скандалите, корупцията и далаверите си, досега трябваше хиляди пъти да поемат отговорност и да изчезнат от политическата сцена.

Tagged

2 thoughts on “Лиляна Павлова: Вярвам, че има какво да дам на Европарламента!

  1. Само уточнявам – изчезването от политическата сцена трябва да е с конкретен адрес – най-близкия подходящ затвор .

  2. АБЕ МАЙ ЧЕ ПО-СКОРО СЕ ГЛАСИШ ДА ВЗЕМЕШ ОТ ЕВРОПАРЛАМЕНТА КОЛКОТО СЕ МОЖЕ – ПОВЕЧЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *