Лиляна Павлова: Европредседателството ще ВДИГНЕ икономиката на България! Вижте само с КОЛКО!

България отблизо

Министърът за два месеца Лиляна Павлова заяви в сутрешния блок на Нова телевизия, че България можела да стане „Силициевата долина“ на Европа.

По всяка вероятност Лилито Павлова е забравила, че преди ни обещаваха като влезем в ЕС, да станем „Швейцария на Балканите“. После ни залъгваха, че ако не Швейцария, то можем поне да бъдем пример за страна в ЕС, която има най-малък дълг. И най-стабилни финанси.

Истината, за съжаление, се оказа съвсем различна. Нашенските и чуждите дебелобузести чичковци, превърнаха родината ни в „най-бедната страна в Европа“. А народът ни в най-нещастният, мизерстващ и изчезващ „вид“ на планетата.

Но, въпреки очевидните факти, Лиляна Павлова, като истински представител на ГЕРБ, продължава да отрича реалната действителност. И да сипе обещания на килограм.

Страната ни трябвало да се възползва от европредседателството и да започне да развива така наречената дигитална икономика. Преведено на български език това означава икономика, която да се основава на компютърните технологии. С други думи, IT сектора да навлиза все повече в промишлеността. И в селското стопанство.

Ние, според Лилито, сме имали много компютърни специалисти. И още повече щели да се върнат от чужбина, за да работят тук. Министърката само не спомена, че ние изпитваме недостиг на специалисти в компютърната област. И не за друго, а защото всички, които са поне малко наясно с компютрите, заминават в чужбина. И не планират да се завърнат.

Бившата любимка на Борисов не спомена още, че ние нямаме икономика. Защото компютрите са само обслужваща сфера. Те могат да помагат на вече съществуващата икономика. Но някой трябва да я създаде, за да може компютрите да помогнат.

Например можем да правим металорежещи машини с компютърни технологии. Но първо трябва да имаме заводи. И инженери в тях. А в момента нямаме нито едното, нито другото. Защото унищожихме и заводите, и специалистите. И сега не можем да си направим сами дори и пирони.

Та така. „Дигиталната“ икономика изисква най-напред да има реална икономика. Но…вождът на ГЕРБ, когото Павлова обожаваше само до преди няколко месеца, се погрижи всичко в реалната икономика, тоест, в промишлеността и селското стопанство да бъде затрито. Да изчезнат и предприятия, и кооперативи, и специалисти. И научните институти, които се грижеха да внедряват иновации в производството.

Затова сега, ни в клин, ни в ръкав, Лиляна Павлова се сеща да запее старата песен на нов глас. И да ни омайва, като „сирена“, с „красиви приказки“. Но истината е, че в България останаха само хора на средна възраст и пенсионери. А те трудно се справят и с персонален компютър. Да не говорим за нови компютърни технологии.

Но защо да се сърдим само на Павлова. Ами че тя взема пример от самия премиер. Въпреки че двамата развалиха „приятелството“ си. Вижте Борисов. Той нищо друго не прави, освен да ходи напред-назад и да каканиже ту за газови хъбове, ту за магистрали, ту за саниране. Тоест, все за неща, които не помагат с нищо за развитие на нашата почти умираща икономика.

Затова се налага да избираме: Или икономика, или ГЕРБ! Друго положение няма.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Лиляна Павлова: Европредседателството ще ВДИГНЕ икономиката на България! Вижте само с КОЛКО!

  1. Има Иво,ИМАдруго положение!-Да трампим бате бойко с тръмп,министрите с гаврошите от US,а ние дасе изнесем в Балкана,докато Тръмп проветри.

  2. Досега много я повдигна ! Да не говори врели-некипели и да си трае ! Не говори на деца ! А ти какво работиш или само си взимаш заплата и то предостатъчна за село от 30 души !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *