Лондон съвсем се ОПОЗОРИ: Лично Владимир Путин бил замесен и трябвало да отговаря за шпионска афера!

Свят

Британските власти били убедени, че вече знаят всичко, „което трябва да се знае“  за покушението, извършено с нервно-паралитичното вещество „Новичок“, както и за ролята на руския президент Владимир Путин в организирането на престъплението.

Това пише „The Daily Telegraph“ с позоваване на източници от британското правителство, цитирани от news.bg.

Изданието посочва, че агентурната мрежа на руското военно разузнаване, стояща зад нападението срещу Сергей и Юлия Скрипал, била разобличена и впоследствие ликвидирана.

Източници твърдели, че всички подробности от операцията вече били известни, включително участието на Владимир Путин, „който бил дал зелена светлина за използването на бойно нервно-паралитично вещество на британска територия“.

На всичко отгоре, според събеседник на изданието, на руските спецслужби щели да им трябват десетилетия, за да компенсират щетите, за агентурната  мрежа, след провала със случая Скрипал.

Ако Шерлок Холмс или Еркюл Поаро, които са известни с характерния за британците студен разум и твърдо придържане към фактите, имаха възможност да прочетат свободните съчинения на британското правителство, Скотланд Ярд и Ми-6, те щяха да помислят, че не са в Англия, а в някоя държава от третия свят, където фактите могат да се измислят и нагласят, съобразно поръчките на властта.

За съжаление британците продължават да затъват все повече в тази измислена от тях „афера Скрипал“. И все повече да позорят себе си и своята родина. Защото Владимир Путин няма да отговаря пред Тереза Мей. Но един ден, Тереза Мей може да отговаря пред Владимир Путин.

И това е така, понеже след като не бяха намерени абсолютно никакви доказателства за някаква предполагаема руска намеса в „аферата“, британските власти продължават да настояват на своето, не защото има някакви доводи, а защото така са решили.

На всичко отгоре, всеки уважаващ себе си криминалист, би отказал да се занимава с тази британска измишльотина. Не за друго, а защото и досега, много месеци след началото на тази театрална постановка, никой не е виждал баща и дъщеря Скрипал. Дори техните най-близки родственици.

Но абсурдите не спират дотук. Аферата взе  една косвена жертва. Британката Джоун Стърджис. Нейният приятел Чарли Роули намерил случайно шишенце с парфюм и го подарил на Стърджис. Не може да го е намерил в магазина, защото там няма да го намери, а ще го купи. Няма как да го е намерил и в къщата си. което означава, че го е намерил…на пътя. Не е ли това върхът на измишльотината, доведена до пълен абсурд?

После, калпавите режисьори на тази сценка твърдят, че агентурната мрежа, която се занимавала с убийството на Скрипал, била разконспирирана. Но вместо да заловят поне един член на тази измислена „мрежа“ и да го разпитат, за да научат какво е станало, британците ликвидирали хората от тази мрежа. Така че, отново никой не може да свидетелства за нищо.

Накрая, като за капак, „великите“ английски криминалисти и политици обвиниха и руския президент. Владимир Путин бил дал лично заповед за убийството на Скрипал. Иска ни се да попитаме дали и Тереза Мей се занимава лично с английските шпиони и разпорежда какво да се прави с тях?

Истината е, че Владимир Путин има твърде много работа, за да се занимава със Скрипалите. Нещо повече. Той сигурно не е и знаел за двамата Скрипал. Докато англичаните не раздухаха тази невероятна театрална истерия около тях.

Но баща и дъщеря Скрипал все така ги няма. Ще се появят ли на бял свят те, или техният личен говорител Тереза Мей ще продължава да ни осведомява какво се случва с тях?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Лондон съвсем се ОПОЗОРИ: Лично Владимир Путин бил замесен и трябвало да отговаря за шпионска афера!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *