Лъсна страшна тайна за европредседателството ни! Депутатите били спасени от кървава драма!

България отблизо
Полицаи и сапьори предотвратили атентат при закриване на европредседателството. Спецовете, буквално в последните минути, обезвредили бомба в една от залите на НДК. Целият екип действал много професионално и никой от гостите и от персонала не разбрал нищо.

Разследването продължава и в момента. Това пише  Фрог нюз, цитирайки  свои източници в службите. Най-важният въпрос е: как бомбата е била вкарана през няколкото нива за сигурност. Една от версиите е, че има замесен човек от МВР или от други спецструктури. Засега това е само едната хипотеза. А другата, че е дело на някоя от обслужващите фирми.

 

Другият проблем е, защо информацията е крита досега. За шест месеца нищо ли не са успели да открият? Или ще излезе вярна приказката, че тримата големи в МВР: министър, главен секретар и зам.-главен секретар не са разкрили общо дори едно голямо престъпление през живота си.

 

Било решено в онзи момент да не се информират медиите, за да не се създаде паника, както и за да се работи спокойно по издирването на извършителите и вероятния поръчител. Не е ясен и мотивът. Дали става дума за хора, свързани с терористична организация или за други престъпни среди.

 

Сред версиите има и такава за създаване на суматоха и вземане за заложници евродепутати.

 

Говори се, че участвалите спецове в неутрализирането на екстремната ситуация са били наградени и получили финансов бонус.

 

Опитахме се разговаряме с Цветан Цветанов, председател на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, за да потвърди или да отрече информацията. Както и да коментира докъде е стигнало разследването, ако информацията за бомбата в НДК е вярна. Той обаче не си вдигаше телефона.

 

Изпратихме му въпросите си със SMS – никакъв отговор. Пълно мълчание бе реакцията и на вътрешния министър Младен Маринов, който по онова време беше главен секретар и оглавяваше професионалното ръководство на МВР.

 

Според запознати със случая именно взривното устройство в НДК било причина Валентин Радев да подаде оставка като министър на вътрешните работи, а не катастрофата край Своге. Самият той охотно коментираше напускането на поста като високо морален акт, а всъщност причините май били съвсем други.

Б.Р. Информацията е изцяло на сайта Фрогнюз, а ние от Истината.нет искаме да попитаме читателите си смятат ли, че живеят в сигурна държава с чиста медийна среда, или вече вярват на всичко, или отричат всичко?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *