Май ще излезе вярно: Малката пица сменя Владислав Горанов! Ето какво се случва!

България отблизо
Бившият финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, ден след чието сваляне падна правителството Борисов 1, е получил оферта да се върне в същото кресло.

Това съобщава „19 минути „, позовавайки се на свои източници и припомня, че по времето, когато Дянков беше и вицепремиер по икономическата политика, негов заместник във ведомството му беше сегашният титуляр Горанов, който отговаряше за приходните агенции.

Горанов тогава беше един от гласовете в мегаскандала „Ало, Ваньо“, за предотвратяване митническа проверка на едрия тогава бизнесмен Мишо Бирата. Малко по-късно издъхнаха и той, и съпругата му, с която заедно управляваха своя бизнес, а след тях си отиде без време и шефът на митниците в онези години ген. Ваньо Танов.

Именно с него Горанов говореше и коментираше своя шеф Симеон Дянков на скандалните записи. Дянков беше запомнен с неразследваната още сделка за „преместването“ на един милиард и четиристотин милиона лева, наши частни здравни вноски от фискалния резерв в държавния бюджет. Той управляваше хазната в началото на миналата голяма икономическа и финансова криза и направи огромна грешка: спря паричните потоци в икономиката и така причини двукратен ръст на безработицата и верижни фалити.

Неговата политика беше на стоп на плащанията на държавата на задълженията й към бизнеса, стягане на коланите до издъхване и рязане на социалните ангажименти на правителството. Войната му с БАН и с цялата образователна система го направи „всенароден любимец“, припомнят още от медията, пише в своя статия информационния портал frognews.bg.

Тежко ни и горко, ако той замести Горанов. Не че Горанов не трябва да си ходи. Този наглец омръзна на всички. Но ако Борисов отново има нахалството да ни натресе Симеон Дянков, когото народът нарече „малката пица“, тогава не се обзалагаме колко време ще издържи на поста си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *