Макрон попари властта: За каква еврозона бълнувате? България е вкарана в ЕС по втория начин!

Свят

Последното голямо разширяване на ЕС, когато Румъния и България се присъединиха през 2007 г., е било твърде прибързано.

Затова е необходимо повишено внимание при приемането на още членове от регион, засегнат от корупция и престъпност.

Това заяви френският президент Еманюел Макрон, точно по времето, когато се заговори усилено, че в Брюксел имало консенсус за приемането на България в чакалнята на еврозоната.

Припомняме, че през октомври миналата година, президентът Еманюел Макрон блокира процеса на стартиране на преговори за приемане в ЕС със Северна Македония и Албания.

Френският президент акцентува на два основни фактора. Първо, България е приета в Евросъюза, не защото е имала развита икономика и е била готова за членство, а поради други съображения. Тоест, по втория начин.

Можем веднага да се сетим какви са тези „други съображения. Това е натискът на САЩ да се отрежат корените на руското влияние на Балканите. И славянските държави да бъдат напълно откъснати от Русия, както преди няколко дена се изтърва да каже Плевнелиев. Затова беше приета България, и затова сега Вашингтон натиска да се приеме Северна Македония, а после Сърбия, Черна гора и т-н.

Второ, Балканският регион, според Макрон, където живеем и ние, се отличава с голяма корупция и престъпност. Фактът, че в България има корупция и то не къде да е, а по високите етажи на властта е неоспорим. Особено след като се разкриха апартаментите на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. А освен това избухнаха корупционни скандали с действащи министри от правителството на Борисов и депутати от ГЕРБ.

Значи на кого в еврозоната е притрябвала такава бедна и корумпирана страна като нашата?! Ами че еврозоната си има свои проблеми и Макрон съвсем не иска да ги увеличава. Особено ако си припомним, че в самата Франция социалните протести са много и изключително остри. И е съвсем разбираемо, че френският президент не иска да дава допълнителни поводи за протести, като отделя от парите на държавата си и за такива страни като нашата.

Затова има голяма вероятност, въпреки натиска на САЩ, Макрон да блокира присъединяването ни към еврозоната и влизането ни в чакалнята А това ще бъде от полза не само за Франция, а и за нас, обикновените хора в България. Понеже няма да се налага отново да минаваме през деветте кръга на Ада, които са ни приготвили западните глобалисти в желанието си да ни унищожат напълно.

А желанието да ни унищожат се вижда от усилията на определени кръгове в Брюксел и Вашингтон, които натискат България да бъде вкарана и в еврозоната, въпреки очевидната и отчаяна липса на готовност за такава сериозна и важна стъпка. Нека не забравяме, че и досега българската икономика е в окаяно състояние. И ако бъдем прието в еврозоната, сегашната стабилност на България, която се обуславя от валутния борд, ще се срути. А когато това стане, Франция и Германия ще трябва да дават от своите пари, за да не рухнем съвсем, а да мъждукаме едва-едва.

И понеже Западът не иска да си създава конкуренти от новоприетите страни, той и сега натиска нашите управляващи да не развиват икономиката и да поддържат някаква форма на стабилна мизерия.

Борисов поддържа тази „стабилна мизерия“ чрез заеми от Европейската банка и Международния валутен фонд. Но тези заеми ни превръщат в големи длъжници. И ни вкарват завинаги в омагьосания кръг на дълговото робство. В каквото робство бе вкарана и Гърция. Но нея я спасиха със стотици милиарди нови еврозаеми. А при нас такива „бонуси“ не се предвиждат.

Просто ние ще се превърнем от най-бедната страна в Европа, в най-отчайващата и загиваща страна, която сама се е вкарала в устата на вълка. Тоест в така наречената еврозона.

На това основание, френският президент Макрон задава подразбиращ се риторичен въпрос „За каква еврозона бълнуват в България, когато не могат да се справят в Евросъюза?!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *