Маноил Манев: Не са важни снимките на Борисов! Важно е, че президентът нарушава държавността!

България отблизо

Разследване за скандалните снимки от спалнята на премиера трябва да има и ще стане ясно кой ги е направил, но много по-скандално е това, което се случи вчера, заяви новото острие на ГЕРБ Маноил Манев.

Секретарят на президента по антикорупция изпълнява поръчки на крупен бизнесмен и се рови в системата на държавата – в съда, във Висшия съдебен съвет, в МВР, допълни Манев.

Не е ли скандално, че не разбрахме кой е направил снимката в спалнята на премиера, попита водещият Виктор Николаев.

Ние се чудим дали това е бивш член на Изпълнителната комисия, дали е жена, дали е от НСО, добави той. Проблемите в НСО трябва да бъдат решавани с много сериозен дебат, отговори депутатът.  Ако утре вашата кола сече пътя на крупен бизнесмен и секретарят на президента ви направи справка и даде вашият адрес, телефон и всички останали данни на някой, който е почувствал, че нещо сте му направили, ще трябва се срещнете с личния му гард. Тогава спалнята на Борисов ще е много интересна“, заяви Манов.

А тези банкноти в нощното шкафче на кого са, попита водещият.

„Вие сигурни ли сте, че има такива? Прави се така, че да не си говорим за системата на държавата, а за измислените снимки от някаква спалня, с някакви банкноти“, изтъкна депутатът.

„Изместваме фокуса. Когато обвиняват ГЕРБ и премиера Борисов, че имало някаква паралелна държава и когато тя се появява в светлините, ние се занимаваме с измислените снимки, пипани според експертите, а не с това какво всъщност се случва в най-висшата представителна власт“, каза още депутатът.

И е прав. Само че е обратното. Когато снимките излязоха и гръмнаха из цял свят, управляващите ловко изместиха темата. Веднага бе изваден компромат на съветника на президента и Пламен Узунов се превърна във враг №1 на държавата. Заради състоял се или несъстоял се разговор. А пачките на снимката на Борисов бяха обявени за монтаж. Нищо че експерти казаха, че фотосите са истински.

Стана и още едно съвпадение.

Народът пак масово започна да се заразява и Щабът да заседава и да не заплашват с нови мерки.

Виждате ли връзка между двете събития?

Помислете и си отговорете сами.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *